Villa van Gianni Versace in Miami wordt openbaar verkocht

In Miami (Florida) wordt de villa van de in 1997 vermoorde Italiaanse modekoning Gianni Versace openbaar verkocht. Versace werd in 1997 op de trappen van zijn huis doodgeschoten door seriemoordenaar Andrew Cunanan. Een week later pleegde die zelfmoord.

Gianni Versace vond een laatste rustplaats op zijn landgoed aan het Comomeer. Zijn zus Donatella verkocht het immense herenhuis in Miami aan een telecommagnaat die er een duur hotel met tien luxesuites van maakte, voorzien van klatergoud en marmer zover het oog reikt. Gianni Versace had immers een uitbundige smaak en investeerde destijds fors in het gebouw dat 7.000 vierkante meter groot is en een uitstekend zicht heeft op de oceaan.

De huidige eigenaar is ondertussen failliet verklaard en moet de villa nu verkopen.

Versace kocht zijn privé-paleis in 1992 en spendeerde miljoenen aan de aanleg van binnentuinen, een volledige nieuwe zuidelijke vleugel van 2.000 vierkante meter en een zwembad van 54 meter met één miljoen mozaïekstukjes, met goud omrand en met centraal het Medusa-hoofd, nog altijd het modelabel van het Versace-imperium.

Lamar Fisher, de voorzitter van het veilinghuis Fischer Auction Company, schat de waarde van het huis op 50 miljoen dollar, maar verwacht dat de veiling een veel hoger bedrag zal opbrengen.

Casa Casuarina wordt op 17 september geveild.

Meer