Vietnam biedt meest betaalbare strandvakantie aan

Vietnam heeft de meest betaalbare stranden van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van de online reisorganisatie TravelBird naar de kosten van één dag strandgeneugten op meer dan driehonderd locaties in ruim zeventig landen.

Vastgesteld dat op Cua Dai Beach in de stad Hoi An in Centraal-Vietnam voor één dag een bedrag van 12,43 euro moet worden betaald voor de aankoop van een tube zonnecrème, een bier, een fles water, een roomijs en een lunch. Vietnam neemt de volledige top drie in, want op City Beach in Nha Trang en Long Beach op het eiland Phu Quoc moet respectievelijk 13,11 euro en 13,60 euro per dag worden gerekend. “Aan het andere eind van het spectrum valt vooral de aanwezigheid van Noord-Europa op,” benadrukken de onderzoekers.

Noorwegen

De duurste strandlocatie wordt dan ook teruggevonden op Kristiansand Beach in Noorwegen, waar een dagprijs van 60,95 euro werd opgetekend. Die hoge prijs is volgens het rapport vooral worden toegeschreven aan de dure lunch, waarvoor gemiddeld 25,82 euro zou moeten worden betaald. Noorwegen neemt ook de volledige top drie in beslag. Op Huk Beach en Solastranda moet immers respectievelijk 58,43 euro en 56,91 euro worden betaald. Daarna volgen Mareto Plage Publique en Plage de Maui in Frens Polynesië. De top tien bestaat verder uit Akransanden en Hamresanden (Noorwegen), Ribersborg Beach (Zweden), Anse Vata (Nieuw Caledonië) en Anse Georgette (Seychellen), waar een stranddag nog altijd meer dan 50 euro kost. Na Vietnam hebben vooral Egypte en India goedkope stranden. De onderzoekers wijzen er wel op dat bij de berekening geen rekening is gehouden met de huur van een strandstoel, die op sommige locaties is verplicht. Onder meer in Vietnam echter biedt de bestelling van één drank een gratis plaats op het strand aan. Vietnam biedt volgens de onderzoekers bovendien op het strand ook een hoge culinaire kwaliteit aan een betaalbare prijs. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20