Vier aanbieders voor elektronische maaltijdcheques

Er zullen vier bedrijven actief worden op de Belgische markt van elektronische maaltijdcheques. Het gaat om Sodexo, E-ve, Monizze en Edenred, het gewezen Accor. De elektronische toepassing moet het systeem van de maaltijdcheques eenvoudiger maken. De cheques hoeven immers niet meer fysiek verdeeld te worden, aangezien het geld op een rekening wordt gestort. Monizze zal bij zijn aanbod samenwerken met Pingping en PayFair. PingPing is de gsm-betaaldienst van Belgacom. PayFair is de nieuwe Europese betaalkaart. De elektronische maaltijdcheque kan worden ingevoerd nadat het betrokken koninklijk besluit is gepubliceerd. Volgens het kabinet van Vincent Van Quickenborne, federaal minister van ondernemen, werd het koninklijk besluit over de elektronische maaltijdcheque inmiddels door de koning ondertekend. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20