Verschillende geïnteresseerden in Creafin en Silver Finance

Er zijn meerdere partijen die interesse tonen in Creafin en Silver Finance, de Belgische dochters van de failliete Nederlandse DSB Bank. Dat hebben woordvoerders van Creafin bevestigd. Er wordt echter aan toegevoegd dat het nog enkele weken kan duren vooraleer een overname kan worden bekend gemaakt. De curatoren van de Nederlandse bank hebben de Nederlandse adviseur Holland Corporate Finance ingeschakeld voor de zoektocht naar overnemers van de Belgische dochters. Hypotheekverstrekker Creafin wijst er verder op dat de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) heeft ingestemd met de oplossing die werd gevonden voor contracten die in de pijpleiding zaten. Dat betekent volgens Creafin dat amper drie weken na het faillissement een antwoord kon worden geboden aan de problemen van klanten en makelaars, die met geblokkeerde contracten dreigden geconfronteerd te worden. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Wall Street sluit hoger

02/12/2021 21:10

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De S&P 500 won 1,4 procent op 4.577,10 punten, de Dow Jones index steeg 1,8 procent tot 34.639,79 punten en de Nasdaq eindigde 0,8 procent hoger bij een slotstand van 15.381,32 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets is het de vraag of de winsten duurzaam blijken of dat aandelen toch kwetsbaar blijven voor negatieve nieuwsberichten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20