Veel ontwikkelingen op de refurbished-markt

Geschreven met input van Refurbished.be

In de wereld van Refurbished doen zich veel ontwikkelingen voor in de laatste paar jaar. Het kopen van een refurbished iPhone is in de laatste jaren al heel normaal geworden en tegenwoordig is het ook heel normaal om een Refurbished iPad of Apple Watch te kopen. 

Bedrijven zoals Nike en IKEA zijn ook bezig met refurbished. Zo heeft sinds enkele weken Nike aangekondigd dat het in winkels in de VS opgeknapte schoenen zal verkopen. En IKEA heeft vorig jaar een groot succes behaalt met de Bring Back Friday actie die zij hielden tijdens Black Friday. Maar wat is de toekomst van refurbished en naast schoenen en meubels, wat kan er nog meer toegevoegd worden aan het assortiment van de refurbished markt?

Zoals we in de inleiding al zeiden zijn er veel bedrijven die ook buiten de Refurbished iPhone markt aan refurbished zijn begonnen. Zo heb je de refurbished wasmachines van Coolblue, de schoenen van Nike en meubels van IKEA. Dit laat al zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo kun je denken aan refurbished Tv’s, stofzuigers, vaatwassers en nog veel meer. En ook binnen de bestaande markt zie je ook een uitbreiding van het assortiment. Waarbij het eerst begon bij een Refurbished iPhone 8 kun je nu zelfs al een iPhone 12 mini als refurbished aanschaffen.

Dit speelt ook met de doelstelling van veel overheden om tegen 2050 een circulaire-economie te hebben. Voor bedrijven als Apple willen zij de doelstelling om dit voor 2030 al voor elkaar te hebben. Het is dus mogelijk dat de refurbished markt met een snelle vaart uitgebreid zal worden.

Verwachtingen refurbished markt in de nabije toekomst

Maar wat valt er verder nog te verwachten in de nabije toekomst als het gaat om ontwikkelingen binnen de Refurbished en refurbished iPhone markt? Wat we bij de iPhone 12 al zagen is dat Apple het steeds moeilijker maakt om nieuwere iPhones te repareren. Consumenten hebben gewoon het recht om hun toestellen zelf te repareren zonder afhankelijk te zijn van een leverancier, maar Apple heeft hier geen boodschap aan. Als je bijvoorbeeld je iPhone 12 wilt laten repareren dan kunnen bepaalde functies van je telefoon uitgeschakeld worden en dat maakt het lastiger om deze modellen als refurbished aan te bieden.

Waar naar te kijken bij het kopen van Refurbished

Doordat de markt steeds groter wordt zullen er ook steeds meer aanbieders de markt toetreden. Het is daarom goed om op te blijven letten op en goed te blijven vergelijken. Een site zoals refurbished.be maakt dit proces al makkelijker door je hierbij te helpen. Op deze site staan verschillende leveranciers van refurbished Apple producten, zo kun jij gemakkelijk de verschillende producten vergelijken en hier je voordeel uit halen. Als je een aankoop doet via refurbished.be dan krijg je ook nog eens 3 jaar garantie bij je aankoop! Zo ben je dus niet alleen verzekerd van een goede deal, maar ook van een goede service en kwaliteit.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20