Vakbondsacties tegen lokettoeslag internationaal treinbiljet

De vakbonden verzetten zich tegen de geplande wijzigingen in de verkoop van internationale treinbiljetten. Daarvoor werd onder meer actie gevoerd in het station Brussel-Noord. Met de acties werd gereageerd tegen de beslissing van spoorwegmaatschappij NMBS om een extra toelage van 7 euro aan te rekenen aan reizigers die hun internationaal treinticket aan het loket kopen. De vakbonden merken op dat de loketten van het internationaal vervoer in Brussel-Noord zouden worden gesloten. De taken zouden worden overgenomen door de loketten van het binnenlands vervoer. De getroffen personeelsleden zouden worden overgeplaatst, maar zijn volgens de vakbond niet meer vertrouwd met de binnenlandse verkoopsystemen. Door de extra toeslag zullen volgens de vakbonden bovendien steeds meer reizigers hun internationale ticket online kopen, waardoor op termijn nog meer banen zouden verdwijnen. Daarnaast zou er sprake zijn van mogelijk kwaliteitsverlies. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20