Vacature: MediaNation zoekt een campaign manager/sales support

Ben jij iemand die gebeten is door online en offline media, en die het als een belangrijke missie ziet om commerciële projecten in goede banen te leiden? Dan ben jij degene die wij zoeken! MediaNation, het bedrijf achter onder andere Newsweek, newsmonkey.be en businessam.be, is namelijk op zoek naar een nieuwe campaign manager/sales support.

MediaNation is een sterk groeiend mediabedrijf. Het heeft onder andere de websites newsmonkey.be, businessam.be en gezond.be, en de magazines Newsweek en Goodbye in haar portefeuille. Op al die verschillende online en offline kanalen verschijnen dagelijks advertenties, gaande van bannering tot native artikels. Om die verschillende commerciële campagnes op te volgen, is MediaNation op zoek naar een campaign manager/sales support. Je start en volgt dus niet alleen campagnes op, maar biedt ook ondersteuning aan het salesteam.

Hoe ziet jouw wekelijkse agenda eruit?

Als sales support werk je nauw samen met de accountmanagers van het salesteam. Je brainstormt met hen over commerciële voorstellen en denkt proactief na over hoe je die op een creatieve manier gaat (laten) uitwerken. Jij zorgt voor de opmaak van die voorstellen en giet ze in een mooie lay-out via Word, Powerpoint en/of het grafisch programma Canva. Samen met de accountmanagers stel je gerichte acties op voor bestaande klanten en prospecten. Met het marketingteam zorg je er dan voor dat die acties de juiste mensen bereiken via e-mailmarketing, B2B-nieuwsbrieven en socialmediacampagnes. Ook bij commerciële events bied je ondersteuning aan het salesteam, net zoals bij het transport van goederen voor commerciële doeleinden. Tot slot ben je als sales support medeverantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de CRM-systemen voor commerciële en administratieve doeleinden.

Naast het ondersteunen van het salesteam ben je als campaign manager ook verantwoordelijk voor heel wat commerciële campagnes binnen MediaNation. Bij de opstart van zo’n campagne weet jij perfect wat je nodig hebt van de klant om eraan te kunnen beginnen. Je staat dan ook in nauw contact met je klanten en deinst er niet voor terug hen vragen te stellen. Eens je met de klant overeen bent gekomen wat de insteek van de campagne zal zijn, brief jij de nodige externe partijen, zoals copywriters, fotografen, bloggers en videografen. Je volgt de planning en strakke timings nauwgezet op, ziet deadlines als een uitdaging in plaats van een stressfactor en stuurt de campagne of targets bij waar nodig. Jij kan bovendien heel goed de risicofactoren van een project inschatten en weet perfect welke maatregelen je moet treffen om een mooi eindresultaat neer te zetten. Dat eindresultaat giet je in een overzichtelijk rapport dat je zowel met de rest van je team als met je klant deelt. Om het project helemaal af te maken, volg je ook het budget op en zorg je ervoor dat je campagne correct gefactureerd wordt aan je klant.

Ben jij de campaign manager/sales support die we zoeken?

Een goede klantenservice draag jij hoog in het vaandel. Je doet er alles aan om een klant happy te maken en houden, maar kan eveneens perfect inschatten wat haalbaar is en wat niet. Je bent dan ook zeer mondig en hebt geen schrik om klanten of teamgenoten aan te spreken. Telefoonvrees? Dat begrip staat niet eens in je woordenboek. Spreek je bovendien ook nog een woordje Frans, dan heb je helemaal een streepje voor. Jouw commerciële flair zorgt ervoor dat je relaties met je klanten een sterke fundering hebben en dat jij als geen ander kan aanvoelen wat ze nodig hebben om hun doel te bereiken.

Omdat je campagnes van a tot z moet opvolgen, ben je zeer flexibel en stressbestendig. Je resultaatgerichtheid, nauwkeurigheid en analytische, creatieve geest zijn dan ook je favoriete tools om alles in goede banen te leiden. Andere tools die je dagelijks gebruikt en die je door en door kent, zijn advertentiemanagementsystemen, zoals Facebook Business Manager en Google Ad Manager. Andere programma’s die voortdurend openstaan op je computer zijn PowerPoint, Word, Canva, Adobe, Google Analytics en Teamleader.

Voel jij het kriebelen?

Bezorg ons dan als de bliksem jouw cv en motivatiebrief op vacature@ medianation.be. En wie weet vervoeg jij binnenkort ons geweldige team onder een voltijds vast contract, inclusief extralegale voordelen. Good luck!

Meer