Uitstekend Amerikaans jobrapport brengt Nasdaq naar nieuw hoogtepunt

Nog geen dag nadat de sterindex Nasdaq100 op een recordhoogte belandde, heeft nu ook de volledige Nasdaq-index een hoogtepunt bereikt. De techindex staat 9 procent hoger dan in het begin van het jaar en kon alle coronaverliezen uitwissen.

De index stond vrijdag 2,1 procent hoger bij de slotbel. De brede S&P500 deed er 2,6 procent bij en maakt daarmee zijn verliezen voor dit jaar goed. Hij eindigt 1 procent in het groen sinds begin 2020. De Dow Jones steeg 3,1 procent.

De beurzen zijn extatisch over het veel beter dan verwachte jobrapport van de VS. In plaats van de verwachte stijging van de werkloosheid kwamen er net 2,5 miljoen meer jobs bij.

Slack onderuit

Toch was niet alles peis en vree op de Nasdaq. De zakelijke chatapp Slack, die goede resultaten maar minder goede vooruitzichten bekendmaakte, eindigt de week 14,2 procent lager. Ook het videobelbedrijf Zoom, dat de laatste dagen stevig vooruitging na uitstekende cijfers, doet er 1,3 procent af. De rest van de grote techwaarden ging er wel op vooruit. Apple steeg 2,8 procent.

Net als de voorbije dagen waren de toeristische aandelen de winnaars. Luchtvaartmaatschappijen deden er tot 8 procent bij, de cruise-uitbater Royal Caribbean vaarde zelfs 20,3 procent sneller.

Retail en banken

Ook winkelaandelen deden het goed. Kohl’s, de grootste supermarktketen in de VS, werd lustig gekocht. Er kwam 11,5 procent bij. Ook de winkelketen Nordstrom ging 6 procent vooruit.

En net als in Europa deden de banken het ook in de VS goed. Alle grote banken gingen minstens 4 procent hoger.

De olieprijs steeg bijna 5 procent. Een vat WTI-olie kost nu 39,19 dollar. De euro daalde licht tegenover de dollar. 1 euro is sinds vrijdag 1,128 dollar waard.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20