Uggs zijn verslavend

Ugg Australia is voorlopig een blijvertje. De laars van schapenvacht is al enige jaren enorm populair en het ziet er niet naar uit dat hier verandering in zal komen. Volgens distributeur Mart Verspoor komt dit omdat Uggs verslavend zijn voor de mensen die ze dragen. Wie ze eenmaal heeft gedragen, zal de Ugg nooit meer uit willen doen.

De Ugg is van oudsher een typisch Australisch product. Vooral surfers droegen de laars van de oprichter en Australische surfer Brian Smith. Hij was in 1978 degene die de laars van schapenvacht op de markt bracht. Surfers dragen de Ugg om hun voeten warm te houden. In 1995 verkocht Smith Ugg Australia aan een Amerikaans bedrijf. Het was in de VS dat de Ugg vervolgens de grote doorbraak had toen diverse Hollywood-sterren zich met de schoenen vertoonden. Sindsdien is het hard gegaan met de Ugg.

In België is de Ugg nog niet zo populair, maar in Nederland lopen al zo`n 250.000 mensen met de laarzen. Het succes komt vooral voort uit de luxe en het comfort van het merk, waarbij de laarzen de voeten warm houden als het koud is en koel als het buiten warm is. Verspoor denkt dat de laarzen dit jaar weer bijna uitverkocht zullen zijn, net als vorig jaar. Dat komt ook door de exclusiviteit rond de laarzen en het daardoor beperkte aantal verkooppunten. Het merk blijft ook succesvol door telkens met nieuwe producten te komen, zoals nu accessoires en kleding

 

Meer