Uber voegt ook rendierslee aan het aanbod van zijn vloot voertuigen toe

Naar aanleiding van de eindejaarsperiode biedt het mobiliteitsplatform Uber aan zijn gebruikers ook ritten met de rendierslee aan. De dienst is zelfs gratis, maar wordt uitsluitend in Lapland aangeboden.

De ritten worden georganiseerd vanuit het Apukka Resort, ongeveer veertien kilometer van Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland, de thuishaven van de Kerstman.

Uber Sleigh

De service Uber Sleigh neemt de passagiers mee op een tocht van twee uur door het Lapse winterlandschap. Halverwege wordt een snackstop gehouden. Reservaties zullen echter alleen tijdens het laatste uur voor het vertrek van de slede worden geregistreerd.

Een eerste tour start om 10 uur in de voormiddag. Om twee uur in de namiddag is een tweede vertrek voorzien. Reserveren kan uitsluitend per mobiele telefoon.

Er mag volgens waarnemers een sterke interesse voor Uber Sleigh worden verwacht. Lapland, gelegen in het noorden van Finland, is nog een van de weinige locaties waar sneeuw, ondanks de opwarming van de aarde, is gegarandeerd.

Visit Rovaniemi, de toeristische dienst van de Lapse hoofdstad, verwacht dankzij de wereldwijde versoepeling van de maatregelen tegen de verspreiding van het virus Covid-19, dit jaar een sterke opstoot van het aantal bezoekers. Tegenover dezelfde periode vorig jaar zou Rovaniemi tijdens de eindejaarsperiode 46 procent meer bezoekers verwachten.

Poort tot Noordpool

Rovaniemi is de Finse poort tot de Noordpool. De festiviteiten rond de Kerstman lokken jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers naar de regio. Volgens de overlevering ligt de originele thuisbasis van de Kerstman in de mysterieuze stad Korvatunturi, ergens op een verborgen locatie in Lapland.

Daarom werd begin vorig decennium Rovaniemi officieel tot de thuisstad van de Kerstman benoemd. Santa Claus Village in Rovaniemi is inmiddels de meest bekende attractie van Lapland geworden. Het complex herbergt vijftig verschillende bedrijven, vooral gericht op horeca en retail.

Toeristische attracties in de regio zijn onder meer het noorderlicht of een overnachting in een glazen iglo, naast huskysafari’s en andere wintersporten. In Inari kan de bezoeker terecht in museum over de lokale Sami-cultuur.