Erdogan wil een kanaal graven dat parallel loopt met de Bosporus

Turkije zal zijn plannen voor de bouw van een kanaal tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara doorzetten. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gezegd.

Met de realisatie van Kanal Istanbul wil Erdogan een nieuwe waterweg creëren, parallel aan de Bosporus, de historische verbinding tussen Azië en Europa. Erdogan had het project zes jaar geleden – destijds als premier van het land – in de aanloop naar de Turkse presidentsverkiezingen beloofd. Kanal Istanbul zou worden aangelegd over een afstand van 43 kilometer. De waterweg zou vierhonderd meter breed worden. Over het kanaal zouden zes bruggen worden gebouwd. Erdogan hoopt de bouw van het kanaal nog eind dit jaar of begin volgend jaar te kunnen starten. De kosten van het project worden geraamd op een investering van 10 miljard dollar. Volgens critici worden de reële uitgaven met dat bedrag schromelijk onderschat.

Rotte eieren

Op het traject van het kanaal ligt ook het meer Küçükçekmece. Aan de oevers van dat gebied bevindt zich echter de archeologische site Bathonea, die de restanten van een oude Byzantijnse stad omvat. Het traject van het Kanal Istanbul loopt echter dwars door Bathonea, dat door de realisatie van het bouwproject dan ook verloren dreigt te gaan. Ook het grottencomplex Yarimburgaz, één van de oudste Europese nederzettingen, zou worden bedreigd. Nog andere critici waarschuwen voor belangrijke ecologische problemen. Volgens hen zou de verbinding een delicaat evenwicht tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara in het gedrang kunnen brengen. Gevreesd wordt dat de toevoer van het water uit het kanaal tot een sterkere aanwezigheid van waterstofsulfide in de Zee van Marmara zal leiden. Daardoor zou de bevolking van Istanboel met een permanente geur van rotte eieren worden geconfronteerd. Daarnaast wordt gewezen voor een mogelijke verstoring van de migratieroutes van bepaalde vispopulaties. Een aantal vissoorten zou zelfs met uitsterven worden bedreigd. [media-credit name=”STR / TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE / AFP” align=”aligncenter” width=”1024″]Recep Tayyip Erdogan[/media-credit] Tevens zouden een aantal aders voor drinkbaar water worden aangetast of vernield. Daarbij wordt gewaarschuwd dat Istanboel heel gemakkelijk met bevoorradingsproblemen geconfronteerd kan worden. De voorbije zomers hebben droogteperiodes al herhaaldelijk voor watertekorten gezorgd. Bovendien wordt erop gewezen dat de bouw van het kanaal het budgettekort van Turkije nog verder zal doen oplopen.

Economie

Erdogan vergelijkt het project echter met grote strategische maritieme verbindingen zoals het Suezkanaal en het Panamakanaal. Hij voegt eraan toe dat de druk van de scheepvaart op de Bosporus dringend moet worden afgebouwd. “De Bosporus is één van drukste waterwegen van de wereld,” aldus de Turkse regering. “Jaarlijks worden er ongeveer 53.000 schepen geteld. Een aanzienlijk gedeelte van dat verkeer bestaat uit tankers met bijzonder gevaarlijke materialen. Die vormen een dagelijkse bedreiging van verscheidene historische sites.” Verder zegt de Turkse regering dat langsheen het traject een aantal natuurgebieden zullen worden aangelegd. Bovendien wordt erop gewezen dat het kanaal een belangrijke meerwaarde zal blijken voor de Turkse economie. “Onder meer de belangrijkheid van het land als een cruciale draaischijf van het internationale transport zal worden versterkt,” aldus de Turkse autoriteiten. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20