Top-10 meest vertelde leugens bij mannen en vrouwen

Mannen liegen gemiddeld zes keer per dag tegen hun partner, baas of collega’s; vrouwen amper drie keer. Dat blijkt uit Brits onderzoek onder 2.000 mannen en vrouwen. De meest vertelde leugen bij beide geslachten is: ‘Er is niets, alles is prima’.

Dat liegen een kunst is wordt na de studie duidelijk. 83% van de respondenten zegt makkelijk te kunnen zien wanneer hun partner liegt. Volgens Richard Newman, een expert in lichaamstaal, zijn leugenaars te hard bezig met normaal te lijken, waardoor ze het tegenovergestelde effect bereiken. Top 10 leugens mannen 1. ‘Er is niets, alles is prima’ 2. ‘Dit is het laatste glas’ 3. ‘Je achterwerk ziet er daarin helemaal niet dik uit’ 4. ‘Ik kreeg geen signaal’ 5. ‘Mijn batterij was leeg’ 6. ‘Sorry, Ik heb je oproep gemist’ 7. ‘Zoveel heb ik nu ook weer niet gedronken’ 8. ‘Ik ben onderweg’ 9. ‘Zo duur was het niet’ 10. ‘Ik zit in de file’ Top 10 leugens vrouwen 1. ‘Er is niets, alles is prima’ 2. ‘Oh, dit is niet nieuw, ik heb het al jaren’ 3. ‘Zo duur was het ook weer niet’ 4. ‘Het was in de uitverkoop’ 5. ‘Ik ben onderweg’ 6. ‘Ik weet niet waar het is, ik ben er niet aan geweest’ 7. ‘Zoveel heb ik nu ook weer niet gedronken’ 8. ‘Ik heb hoofdpijn’ 9. ‘Neen, ik heb niks weggegooid’ 10. ‘Sorry, Ik heb je oproep gemist’