Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 20 SEP

Business 24/7

Zoeken
Goesting. Inspiratie. Wanderlust.
scrollTop top
14/08/2020 goodbye.be 3 min leestijd

Tip in België: Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen

De Antwerpenaren mogen terecht trots zijn op hun Onze-Lieve-Vrouwekathedraal want het is een van de grootste gotische kerken van Europa. Bijna 170 jaar werd er aan de gigantische kathedraal en haar Noordertoren gebouwd. In 1521 was het bouwwerk uiteindelijk af en verscheen de 123 m hoge kathedraal boven de stad. Binnenin hangen verschillende bekende en minder bekende kunstwerken.

De Kruisafname van Rubens is een van de bekendste doeken die ertussen hangt. Ook het altaar, de kapellen, glasramen en meubilair zijn stuk voor stuk kunstschatten. Van boven op de toren heb je een indrukwekkend zicht over de rest van Antwerpen.

Meer info op www.dekathedraal.be.

Kostprijs: Volwassenen 8 euro, senioren en studenten 6 euro, jonger dan 18 jaar of inwoner van de provincie Antwerpen gratis.

Reserveren: Dagelijks worden er op vaste uren rondleidingen georganiseerd. Je hoeft deze niet op voorhand te reserveren. Check de website op voorhand voor de juiste uren.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen

Insider tip: Combineer je bezoek aan de kathedraal met het Rubenshuis. In het pand, niet ver van de kathedraal, zie je naast verschillende werken van Rubens ook hoe hij er geleefd heeft.

Meer info op www.rubenshuis.be.

Logeren in de buurt: Loft O zijn twee knappe lofts ontworpen en verhuurd door een Antwerpse architect. De kleinste loft kan tot zes personen verwelkomen en de grootste zelfs acht personen. Vanop het dak heb je een indrukwekkend 360° uitzicht.

Vanaf 203 euro per nacht, reserveren op www.loft-o.com.

Eten in de buurt: In restaurant Ras eet je in een stijlvol restaurant vlak aan het water. Door de enorme ramen heb je vanaf elke tafel zicht over de Schelde. De vaste menukaart bestaat voornamelijk uit klassieke maar verfijnde gerechten.

Meer info via www.ras.today.

Source: Goodbye


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  30.401.165
 • Aantal
  doden
  950.459
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  99.649
 • Aantal
  doden
  9.937
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks