Hoeveel verdient Thierry Henry als T3 bij de Rode Duivels?

De KBVB zorgde deze week voor een verrassing van formaat door de Franse voetballegende Thierry Henry als derde trainer (T3) van de Rode Duivels te contracteren.

Wie denkt dat de voetbalbond daarvoor diep in zijn buidel moest tasten heeft het mis. Henry gaat minder dan 100.000 euro per jaar verdienen ( of minder dan 8.000 euro per maand).

Henry’s fortuin wordt op 185 miljoen euro geschat

Volgens sportief directeur Chris Van Puyvelde gingen de onderhandelingen dan ook niet over geld. Henry vergaarde tijdens zijn carrière bij clubs als Juventus, AS Monaco, Arsenal, FC Barcelona en de New York Red Bulls dan ook al een fortuin dat wordt geschat op 185 miljoen euro.

Sky News

Hij verdient ook nog eens 6 miljoen euro per jaar als commentator bij de Britse sportzender Sky Sports, een job die hij nu met die van T3 bij de Rode Duivels gaat combineren. Sky News legde Henry in 2014 vast voor een periode van 6 jaar.

De KBVB heeft bij de aanduiding van de nieuwe T1 van het team, Roberto Martinez, de salarissen behouden die met het team van ex-trainer Marc Wilmots waren overeengekomen. Martinez staat zelfs een deel van zijn loon af Iñaki Bergara, een van de keeperstrainers, omdat hij die er graag bij wilde.

Andere kandidaten voor het T3-schap waren Franky Van der Elst en Thierry Siquet, de huidige coach van de Belgische U17. De taak van T2 is voor Graeme Jones, een oude getrouwe van Martinez, met wie hij hij bij Everton heeft samengewerkt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20