Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Test Aankoop stuurt aanmaning naar Europese luchtvaartmaatschappijen

Logo Business AM
Personal Finance

31/03/2020 | Sten Maelfeyt | 2 min leestijd

ISOPIX

Test Aankoop stuurde verschillende Europese luchtvaartmaatschappijen een aanmaning. Dat gebeurde omdat passagiers niet op de correcte manier worden vergoed voor geschrapte vluchten, als gevolg van de coronacrisis.

Test Aankoop klaagt aan dat verschillende maatschappijen enkel een waardebon voorzien. De reizigers moeten eigenlijk ook de mogelijkheid krijgen om te kiezen voor een terugbetaling. De consumentenorganisatie stelt dat verschillende luchtvaartmaatschappijen opzettelijk de regelgeving rond consumentenbescherming schenden.

Bij een geschrapte vlucht hebben reizigers recht op een terugbetaling of waardebon. De passagier mag dan beslissen voor welke optie hij kiest. Maar onder andere Air France, KLM en Transavia voorzien bij een annulering enkel een waardebon. Dat is in strijd met de Europese wetgeving. Test Aankoop stuurde de betrokken luchtvaartmaatschappijen een aanmaning. Ze krijgen acht dagen de tijd om het in orde te maken.

Transparantie

Daarnaast vraagt Test Aankoop ook meer transparantie van verschillende luchtvaartondernemingen. Zo vermelden onder meer Brussels Airlines, Lufthansa en Easy Jet nergens op hun website dat de mogelijkheid van een terugbetaling bestaat bij een annulering. Test Aankoop wijst erop dat het riskant is om een waardebon te aanvaarden, omdat de reizigers bij een eventueel faillissement in de kou blijven staan.

De organisatie roept België daarom op om een garantie te voorzien voor die waardebonnen. Tot slot vraagt de consumentenorganisatie om meer duidelijkheid over vluchten die wel nog werden uitgevoerd, maar waarbij de passagier het grondgebied niet mocht verlaten. Test Aankoop stuurde daarvoor een brief naar de Europese Commissie.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks