Wanneer de subsidiekraan wordt dichtgedraaid: “Tesla verkocht in april zero wagens in Hong Kong”

In april is in Hong Kong niet één wagen van de elektrische autobouwer Tesla verkocht. Dat aantal steekt schril af tegen de 2.939 Tesla’s die in maart nog waren verkocht. Dat blijkt uit officiële cijfers van het lokale departement voor transport, die door de Wall Street Journal werden geanalyseerd.

De daling volgt op een beslissing van de lokale machthebbers om de belastingaftrek voor elektrische voertuigen per 1 april stop te zetten en geeft nog maar eens weer hoe afhankelijk het bedrijf blijft van overheidssteun en/of subsidies. Sinds 1 april kost een basisversie van het Model S in Hong Kong omgerekend 114.000 euro in plaats van 66.000 euro.

In de eerste drie maanden van 2017 had Tesla wereldwijd nog 25.000 wagens aan de man gebracht, maar dat cijfer viel in het tweede kwartaal terug tot 22.000. Tesla moet vorige week rake klappen incasseren op de beurs en noteert ruim 20% lager dan eind vorige maand.

Volgens analist Dave Sullivan van AutoPacific Inc. zou de daling van de verkopen in Hong Kong voor Tesla ook problemen kunnen opleveren in China, waar Tesla de status van luxemerk geniet:

“Hong Kong is het modieuze China. Wat nu gebeurt schetst niet echte een fijn beeld voor de toekomst van Tesla in China.”

Denemarken

Een soortgelijk scenario speelde zich in het eerste kwartaal ook in Denemarken af. De verkoop van elektrische wagens is daar met 60% gedaald in vergelijking met het eerste kwartaal van 2016.

De markt stortte in nadat de Deense regering besloot om de belastingaftrek voor de invoer van elektrische wagens op te heffen en de wagens te gaan belasten als waren het gewone benzinewagens. Die belasting bedraagt”¦ 180%.

Vooral Tesla betaalde de prijs. Verkocht het bedrijf van Elon Musk in 2015 nog ruim 2.738 wagens in 2015, dan waren er dat vorig jaar nog 176 en exact 6 in het eerste kwartaal van 2017.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20