Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 07 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Tesla vergrootte vanop afstand batterijbereik van wagens in Florida

Logo Business AM

12/09/2017 | Dominique Dewitte | 1 min leestijd

Het elektrischewagenmerk Tesla heeft vorige week mits een software-update vanop afstand het bereik kunnen vergroten van Tesla’s die zich in Florida bevonden en wiens eigenaars de staat wilden verlaten in de aanloop van de orkaan Irma.

Het bereik werd met zo’n 65 kilometer opgekrikt. Dat gebeurde nadat een klant contact had gezocht met Tesla en had uitgelegd dat hij ongeveer 50 km extra bereik nodig had om zich uit de gevarenzone te begeven. Op zijn vraag besloot Tesla een update uit te voeren om het bereik van alle auto’s in Florida met 65 km uit te breiden.

Op de site Jalopnik stelt journalist Justin Westbrook zich vragen bij de démarche. Hoewel ze in dit geval kan worden toegejuicht rijzen er grote vraagtekens bij de controle die autoconstructeurs van op afstand blijven behouden over de manier waarop we rijden en het voertuig waarmee we rijden. Hij schetst zelfs een scenario waarin de autoconstructeur bij gebrek aan beter zelf belangrijke beslissingen gaat nemen in gevaarlijke omstandigheden.


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton