Techresultaten laten Wall Street onbewogen

Resultatendag op Wall Street: zowel Alphabet als Amazon laten in de boeken kijken. Er komen, na het ontslag van Bezos op dinsdag, geen verrassingen meer uit de lucht vallen.

De dag startte in het groen voor beleggers. Nu het GameStop-debacle naar de annalen van de geschiedenis wordt verwezen, lijkt er ademruimte te komen voor winst. De Dow ging 0,2 procent lager, de S&P500 0,3 procent hoger en op de Nasdaq was er 0,8 procent groei.

Earnings dan maar. Amazon kondigde op dinsdag, na de onthutsende exit van Bezos, niet minder dan uitstekende resultaten aan. De verkoop steeg met een ontstellende 44 procent, met groetjes van corona. Jaar op jaar verdubbelt ook de nettowinst, naar 21,3 miljard dollar. Dat zou een flinke boost moeten geven aan de koersen, maar met een andere kapitein voor het schip lijken beleggers af te wachten wat Andy Jassy voor het bedrijf in petto heeft. Het aandeel gaat 0,2 procent hoger.

Alphabet legde ook resultaten voor. Het moederbedrijf van Google ziet ook de winst per aandeel quasi verdubbelen. U krijgt nu 22,30 dollar per stuk, dat is ruim boven verwachting. De omzet steeg naar 46 miljard dollar. Vooral dat de advertentiemarkt aantrekt, zowel bij YouTube als elders, stemt de belegger gerust. Het aandeel klimt snel 8 procent.

Verder was er nog goed nieuws voor Pinduoduo, dat ook ruim 7 procent hoger gaat. De rivaal van Alibaba moet recupereren van een schandaal over de dood van een personeelslid enkele weken terug.

Er worden nog belangrijke kwartaalrapporten verwacht op woensdag, onder andere eBay, Qualcomm en PayPal brengen die na de sluitingsbel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20