Techbeleggers vieren feest na rentebesluit Fed, terwijl dollar naar beneden tuimelt

De Federal Reserve heeft gisteren de rente verhoogd met 25 basispunten. Die beslissing werd op gejuich onthaald door de techbeleggers. De greenback en de Amerikaanse tienjaarsrente daarentegen verloren terrein.

Waarom is dit belangrijk?

De Amerikaanse centrale bank is vorig jaar begonnen met de rente te verhogen om de torenhoge inflatie in te perken. Die was vorig jaar op het hoogtepunt gestegen tot 9,1 procent. De voorbije maanden is de geldontwaarding afgezwakt. In december bedroeg die 6,5 procent.

In het nieuws: De Fed-voorzitter Jerome Powell en zijn kompanen hebben de beleidsrente opgetrokken met 25 basispunten tot 4,5 à 4,75 procent.

  • Tijdens een toelichting van het rentebesluit zei de voorzitter dat er nog meer renteverhogingen zullen volgen, maar de beleggers leken voornamelijk aandacht te hebben voor de mildere renteverhoging en de boodschap dat de inflatie (in bepaalde sectoren) aan het verminderen is, ook wel desinflatie genoemd.
  • Voornamelijk de techaandelen hadden na
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer