Talent en kapitaal ontvluchten Moskou: deze landen profiteren daarvan

De Russen die het land ontvluchten, vestigen zich vooral in de buurlanden, met name in Turkije, Armenië en Georgië, waar zij de economische groei een boost geven. Kapitaaloverdrachten, startende bedrijven… de Georgische nationale munt wint 15 procent tegenover de dollar.

Waarom is dit belangrijk?

De oorlog in Oekraïne en de mobilisatie die daarmee gepaard ging, heeft veel Russen aangezet om hun vaderland te verlaten. Dat heeft funeste gevolgen voor de Russische economie.

De cijfers: Russen die het land ontvluchten stimuleren de economie van hun gastlanden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite CNBC.

  • Naar schatting zijn minstens 112.000 Russen in Georgië aangekomen (10 keer meer dan in 2021). Eind september woonde ongeveer een kwart van alle Russische vluchtelingen in Georgië, nog eens een kwart in Turkije, 15 procent in Armenië en 19 procent in andere landen.
  • Dat heeft een positieve impact op de economische groei in die landen. In april verwachtte h
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer