Nieuwe supercar van Lamborghini kan zichzelf herstellen

De Italiaanse autoconstructeur Lamborghini is erin geslaagd een sportwagen te ontwerpen die in staat is zichzelf in conditie te houden. Het nieuwe model Terzo Millennio van Lamborghini heeft immers de capaciteit om beschadigingen aan zijn koetswerk te detecteren en zelf te herstellen.

Dat heeft Stefano Domenicali, chief executive van de Italiaanse autobouwer, gezegd. De Terzo Millennio maakt volgens Domenicali van sensoren gebruik om de conditie van zijn koetswerk te analyseren. Wanneer problemen worden ontdekt, kunnen vloeibare microvezels in het koetswerk worden geactiveerd om scheuren op te vullen. Daardoor kan de schade zich ook niet verder verspreiden. De Terzo Millennio werd gebouwd in samenwerking met wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston. “Deze samenwerking biedt Lamborghini eens te meer de kans zich op te werpen als een innovator in de ontwikkeling van super-sportwagens,” aldus Stefano Domenicali. “Lamborghini heeft immers steeds de missie om de dromen van de volgende generatie te kunnen realiseren.” [media-credit name=”© Lamborghini” align=”aligncenter” width=”1024″]Terzo Millennio Lamborghini[/media-credit]

Zonnekracht

De samenwerking ging één jaar geleden van start. Ook voor de Amerikaanse instelling biedt de collaboratie met Lamborghini naar eigen zeggen een gelegenheid ambitieuze projecten na te streven en bij het design van nieuwe materialen innoverend te denken. De nieuwe supercar van Lamborghini wordt ook uitgerust met een elektrische aandrijving. Daarbij wordt elk wiel van een eigen elektromotor voorzien. Daardoor moeten de acceleratie-capaciteiten van de wagen sterk kunnen worden opgedreven. Tegelijkertijd zal ook voor een optimale recuperatie van energie worden gezorgd. Bovendien krijgt het koetswerk van de auto een folie die in staat is om zonnewarmte op te vangen en om te zetten in energie voor de aandrijving of de boordelektronica. De Terzo Millennio werd officieel voorgesteld tijdens EmTech, de traditionele vakconferentie van het Massachusetts Institute of Technology. Concrete details over toekomstige prestaties of prijzen werden niet meegedeeld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20