De hofhouding van een popster: Sting heeft meer dan 100 mensen in dienst

De Britse popster Sting woont al tientallen jaren in de Verenigde Staten, maar heeft nooit één dag om Engeland getreurd. De voormalige voorman van de succesvolle popgroep The Police verliet het Verenigd Koninkrijk omdat ‘de mensen daar jaloers waren geworden op zijn fortuin van 250 miljoen dollar,’ zegt ie in The Daily Mail.

‘In New York -waar hij en zijn tweede vrouw, de actrice en filmproducer Trudie Styler – een appartement van 21 miljoen dollar bezitten, voelt hij zich beter op zijn gemak.

Als zoon van een arbeiderskoppel uit Tyneside in het noorden van Engeland, ervaart Sting – de artiestennaam voor Gordon Matthew Thomas Sumner – de wrok die Engelsen koesteren tegenover degenen die zoals hij er in slaagden hoger op de sociale ladder te klimmen.

‘Ik behoor niet echt meer tot een sociale klasse, dus is het voor mij beter hier te zijn, waar men meer vrijheid ervaart.’

Sting en zijn hofhouding

Naast het eigendom in New York bezit het koppel ook een 17-de eeuws landgoed in het Engelse Wiltshire, een villa in Toscanië waar de zanger een eigen merk van olijven kweekt en wijn produceert, en een strandhuis in Malibu, Los Angeles.

Sting heeft daarom zo’n 100 mensen op de loonlijst staan. Het koppel Sumner kwam in 2007 in opspraak toen hun Engelse chef Jane Martin een rechtszaak aanspande en won, omdat ze door Trudie was ontslagen toen ze zwanger was, wat Stings vrouw er niet van had weerhouden van Martin werkdagen van 14 uur te eisen.

Geen erfenis voor de kinderen

Zijn kinderen heeft ie al verwittigd niet te veel van hem te moeten verwachten op financieel vlak: ‘Ik heb hen gezegd dat ze niet veel moeten verwachten, omdat er niet veel zal overblijven. We doen alles op. We hebben veel verplichtingen. Wat binnenkomt, wordt uitgegeven en er blijft weinig over.’

Maar hij zegt ook zijn kinderen niet te willen belasten met een gekregen vermogen, dat volgens hem als een molensteen rond hun nek zou hangen.

De beslissing van Sting is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen tijdens zijn jeugd in Engeland, waar hij destijds voor 10 pond per nacht in pubs diende op te treden.

De moeder van Sting was een kapster, terwijl zijn vader een melkronde had. De muzikant zegt niet te willen dat een geërfd vermogen zijn kinderen zou beletten om te leren begrijpen wat het betekent om zelf voor zijn inkomen te moeten zorgen.

In december 2013 was Sting nog te gast in de Laatste Show op de openbare omroep:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20