Spanningen tussen VS en China en jobsrapport duwen Wall Street lager

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag lager na teleurstellende jobscijfers en toenemende geopolitieke spanningen met China.

De Dow Jonesindex eindigt 101 punten lager, een verlies van 0,4 procent. Ook de S&P 500 en de techbeurs Nasdaq gaan respectievelijk 0,8 en 1 procent lager.

Het Amerikaanse Ministerie van Arbeid kondigde in de ochtend aan dat nog eens 2,4 miljoen mensen vorige week een werkloosheidsaanvraag hadden ingediend. Hoewel het aantal bijkomende werklozen nu daalt, heeft de pandemie in totaal al 38 miljoen werklozen gemaakt.

Ook geopolitieke spanningen tussen de VS en China temperden het beursenthousiasme. De Amerikaanse Senaat keurde een wetsvoorstel goed dat de beursnotering van Chinese bedrijven als Alibaba en Baidu ongedaan kan maken.

Eerder op de dag had Trump in een tweet ook de ‘incompetentie van China’ gehekeld. Die heeft volgens hem ‘een massale globale moordpartij’ veroorzaakt.

Olie bleef donderdag wel stijgen. Een vat WTI-olie kost nu 33.99 dollar, een stijging van 0,48 procent. Goud levert anderhalve procent in. Een ounce goud kost donderdagavond 1.725 Amerikaanse dollar, terwijl de euro voor het eerst in vier dagen een verlies laat optekenen. De eenheidsmunt kost nog 1,0944 dollar, een verlies van 0,3 procent. De bitcoin gaat bijna een volle 5 procent lager en kost nog 9.018 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20