Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Spanningen tussen VS en China en jobsrapport duwen Wall Street lager

Logo Business AM
Markten

21/05/2020 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

Isopix

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag lager na teleurstellende jobscijfers en toenemende geopolitieke spanningen met China.

De Dow Jonesindex eindigt 101 punten lager, een verlies van 0,4 procent. Ook de S&P 500 en de techbeurs Nasdaq gaan respectievelijk 0,8 en 1 procent lager.

Het Amerikaanse Ministerie van Arbeid kondigde in de ochtend aan dat nog eens 2,4 miljoen mensen vorige week een werkloosheidsaanvraag hadden ingediend. Hoewel het aantal bijkomende werklozen nu daalt, heeft de pandemie in totaal al 38 miljoen werklozen gemaakt.

Ook geopolitieke spanningen tussen de VS en China temperden het beursenthousiasme. De Amerikaanse Senaat keurde een wetsvoorstel goed dat de beursnotering van Chinese bedrijven als Alibaba en Baidu ongedaan kan maken.

Eerder op de dag had Trump in een tweet ook de ‘incompetentie van China’ gehekeld. Die heeft volgens hem ‘een massale globale moordpartij’ veroorzaakt.

Olie bleef donderdag wel stijgen. Een vat WTI-olie kost nu 33.99 dollar, een stijging van 0,48 procent. Goud levert anderhalve procent in. Een ounce goud kost donderdagavond 1.725 Amerikaanse dollar, terwijl de euro voor het eerst in vier dagen een verlies laat optekenen. De eenheidsmunt kost nog 1,0944 dollar, een verlies van 0,3 procent. De bitcoin gaat bijna een volle 5 procent lager en kost nog 9.018 dollar.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks