Spaargeld bij zowel bpost bank en BNP Paribas Fortis? Kans bestaat dat dat niet langer volledig beschermd wordt na de fusie

Bpost bank maakt vanaf volgend jaar integraal deel uit van BNP Paribas Fortis. Dat is niet zonder gevolgen voor de klanten. Zo worden onder meer de spaarrekeningen van bpost bank vervangen door die van de grootbank. Voor klanten met spaargeld bij de twee banken kan dat betekenen dat hun spaargeld niet langer volledig beschermd wordt door het depositogarantiestelsel.

Waarom is dit belangrijk?

Dit artikel is tot stand gekomen na een vraag van een lezer. Die is klant bij zowel bpost bank als BNP Paribas Fortis en vroeg zich af of al zijn geld nog volledig beschermd wordt door het depositogarantiestelsel. Heb je ook een vraag voor de redactie? Twijfel niet, en stuur deze naar dit adres.

Context: Eerder kon je op onze site al lezen dat de spaarrekeningen van bpost bank vanaf volgend jaar vervangen worden door de formules van BNP Paribas Fortis.

  • In een eerste fase verandert er niet veel voor de klanten van bpost bank. "Na de migratie blijft het spaarrekeningnummer behouden. Lopende getrouwheidsperiodes blijven doorlopen tot ze verworven zijn en dit aan dezelfde rentevoet", laat de financiële instelling weten.

Bescherming spaargeld

Maar: De samensmelting kan wel

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer