Siri bevestigt Apple Event op 20 april: dit mogen we verwachten

Het volgende Apple Event staat gepland voor 20 april. Dat is toch wat Siri, de virtuele spraakassistent van Apple, vandaag verklapte aan gebruikers die daarnaar vragen. Op dat evenement zouden onder andere een nieuwe iPad Pro, AirTags, AirPods 3 een update van Apple TV voorgesteld worden.

In het nieuws: Apple-fans keken al enige tijd vol spanning uit naar het volgende Apple Event. Normaal lanceert het bedrijf altijd in maart nieuwe hardware, maar het was al even duidelijk dat dat dit jaar iets later zou zijn. Wanneer precies was echter nog niet geweten.

  • Het antwoord op die vraag bleek nu te vinden te zijn bij de Engelstalige Siri. Als je daaraan vraagt naar het volgende Apple Event, krijg je als antwoord “The special event is an Tuesday, April 20, at Apple Park in Cupertino. You can get al the details on Apple.com.”. Op de website van Apple zelf staan er echter nog geen details, dus op een officiële bevestiging is het nog wachten.

Wat mogen we verwachten op het aankomende Apple Event?

  • iPad Pro 2021: Deze nieuwe iPad Pro zou een verbeterde schermtechnologie en een snellere A14X-chip krijgen.
    • Het zou gaan om een mini-LED-display met achtergrondverlichting waardoor het scherm beter dan ooit zal zijn.
  • AirPods 3: De meest concrete geruchten over nieuwe hardware van Apple gaan over de AirPods 3. Deze nieuwe versie van de draadloze oortjes van Apple wordt al langer verwacht, maar zou er nu toch aankomen.
    • Qua uiterlijk zouden deze AirPods 3 lijken op de duurdere AirPods Pro. Om de prijs te drukken, zal de Active Noise Cancelling van de Pro-versie wel niet aanwezig zijn.
  • AirTags: Ook over dit nieuwe Apple-product zijn al langer geruchten. Het zou gaan om een soort objecttracker, een klein toestelletje – een schijfje of een sticker – dat je ergens kan aan bevestigen en volgen via de Find My-app.
  • Apple TV: De hardware van Apple TV is al enige tijd aan vernieuwing toe. Hoe die er precies zal uitzien, blijft wel onduidelijk. Kiest Apple voor een goedkopere versie of juist een uitgebreidere met een nieuwe chipset die compatibel is met Apple Arcade?

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20