Waarom september de beste maand ooit kan worden om Bitcoin te kopen

Bestolen klanten van de in 2014 geïmplodeerde cryptobeurs Mt. Gox krijgen begin september eindelijk een forse som in Bitcoin terugbetaald. Volgens experten kan dit de koers van Bitcoin hevig naar beneden trekken. Een uitstekend moment om te kopen, breekt met andere woorden aan.

Bitcoinbeurs Mt. Gox werd in 2010 opgericht in het beroemde winkeldistrict Shibayu van Tokio. Vier jaar na zijn oprichting vonden ongeveer 70 procent van alle transacties met de cryptomunt plaats op Mt. Gox. De populariteit van het platform werd onder andere door enkele monsterlijke Bitcoinrally’s in de hand gewerkt. Zo steeg de koers van Bitcoin in 2013 van 15 naar 1.200 dollar op enkele maanden tijd.

In 2014 sloeg het noodlot echter toe. Steeds meer beleggers rapporteerden dat er Bitcoins uit hun beurswallets verdwenen. De organisatie van Mt. Gox probeerde wanhopig de hacks recht te zetten, maar de aanvallen bleven aanhouden. In datzelfde jaar nog moest de firma gedwongen de deuren sluiten. In totaal werden er 850.000 Bitcoins gestolen.

Die hoeveelheid crypto was in dat jaar zo’n 480 miljoen dollar waard. Woedende beleggers en schuldenaars gingen onmiddellijk op een klopjacht om de gestolen Bitcoins terug te winnen en ze klaagden gezamenlijk Mt. Gox aan.

Na bijna 8 jaar aan procedures, lieten de advocaten van Mt. Gox eind 2021 weten dat de firma zijn beleggers kon terugbetalen. In september van dit jaar zou het eindelijk zover komen. De schuldeisers zullen een salvo van rond de 200.000 Bitcoins ontvangen, ofwel 4,3 miljard euro.

Een beter moment om in Bitcoin te stappen, zal er misschien nooit meer komen

Indien de klanten van Mt. Gox na al die jaren hun, nu ontelbaar meer waardevolle, Bitcoins eindelijk kunnen verkopen, zal dit ongetwijfeld een impact hebben op de koers van de cryptomunt. De 200.000 Bitcoins maken namelijk iets meer dan 1 procent van de 19,1 miljoen stuks uit die momenteel in circulatie zijn. Daarbovenop zitten zeker 17,87 miljoen van die Bitcoins al verankerd in wallets die bijna nooit uitgaven doen, ofwel ‘sluimerende’ adressen. 

Dit kan leiden tot een ongezien stijging van het aanbod en dus massale liquidaties van Bitcoins, wat een escalerende selloff kan triggeren en de koers van andere crypto mee de dieperik in kan trekken.

Voor Bitcoinbeleggers die al jaren in de munt geïnvesteerd hebben, kan september mogelijk een nieuwe rode maand worden. Maar de echte veteranen zijn dit immers al gewend en zullen de cryptomunt blijven ‘hodlen’. Beleggers die echter gretig zijn om de cryptomunt te kopen, moeten de komende maand aandachtig zijn. Een beter moment om in Bitcoin te stappen, zal er namelijk misschien nooit meer komen.

(as)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20