Selfies van sterren nefast voor jonge meisjes

De stroom aan seksueel getinte selfies van televisie- en reality tv-sterren zorgt er voor zorgt dat jonge meisjes heel onzeker worden over hun uiterlijk.

Dat zegt de bekende Britse psychologe Tanya Byron. Sinds de opkomst van sociale media posten sterren als Kim Kardashian, Beyoncé of Rihanna vrijwel voortdurend foto’s van zichzelf in sexy poses of met weinig verhullende outfits.

Byron, die bekend werd als presentatrice van het een tv-show over het opvoeden van kinderen, zegt in een interview met Britse media verontrust te zijn door die trend.

Zulke beelden zenden volgens Byron een verkeerde boodschap over seksualiteit en schoonheid uit en kunnen tot eetstoornissen en depressies leiden.

Feminisme is dood

De psychologe zegt dat er Britse spoeddiensten de afgelopen drie jaar 70 procent meer tienermeisjes moesten opnemen wegens zelfverminking. Haar conclusie?

 “Het feminisme waar onze moeders voor vochten in de jaren ’60 is vandaag steendood”.

When we’re like…we both have nothing to wear LOL @emrata

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Kim Kardashian is waarschijnlijk ’s werelds meest bekende beroemdheid, en toch verpersoonlijkt ze exact alles waar het feminisme tegen vecht, schreef Chelsea Samelson een tijd geleden in de New York Post. Door om de haverklap foto’s van haar naakte borsten of achterwerk te posten, verstrekt ze namelijk de stelling dat vrouwen niets meer zijn dan hun lichaam. Wie daar een opmerking over durft te maken bezondigt zich volgens Kardashian en haar fans aan ‘slut shaming’: het stigmatiseren van vrouwen die zich bevrijden van traditionele seksuele rollen. Helemaal fout, vindt Chelsea Samelson:

“Al wat Kardashian doet is haar lichaam tonen omdat ze leeft voor de erkenning van haar seksuele aantrekkelijkheid. Dat is geen feminisme, het is juist het symbool van een cultuur waarin borsten en billen belangrijker worden gevonden dan hersenen.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20