Saoedi-Arabië arresteert prinsen en miljardair

Saoedi-Arabië wil de corruptie in het land aanpakken. Verschillende ex-ministers en zelfs een miljardair zijn opgepakt. Kroonprins Mohammed bin Salman leidt het comité dat tegen corruptie moet optreden. Hij hoopt het imago van zijn land te verbeteren.

Saoedi-Arabië heeft nood aan een beter imago om buitenlandse investeerders aan te trekken. Dat heeft ook kroonprins Mohammed bin Salman begrepen. Eerst verklaarde hij voor een gematigde islam te staan en intussen mogen vrouwen eindelijk met de auto rijden. Met de arrestaties pakt hij nu een ander groot probleem aan: corruptie. Eén van de arrestanten is de miljardair prins Al-Waleed bin Talal. Hij is als investeerder actief in bedrijven zoals Twitter en Citigroup.

Het nieuwe comité mag arrestatiebevelen uitschrijven, een reisverbod opleggen en bankrekeningen bevriezen. Koning Salman heeft voorts prins Miteb bin Abdullah ontslagen. Hij is de zoon van de vorige koning en was een tijdje kandidaat om op de troon te mogen zitten. Op die manier zet hij definitief één van de grootste rivalen van zijn eigen zoon aan de kant.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20