Sanofi produceert in Geel nieuwe biologische geneesmiddelen

De Franse farmagroep Sanofi gaat in zijn fabriek in Geel – het voormalige Genzyme – een nieuwe portfolio biologische geneesmiddelen produceren. Met het project is een investering gemoeid van 300 miljoen euro.

Dat heeft Sanofi bekend gemaakt. De nieuwe productie zal in Geel ook een honderdtal nieuwe banen creëren. De investering breidt de productie-oppervlakte met 8.000 vierkante meter uit. Op dit ogenblik worden bij Sanofi in Geel al biologische geneesmiddelen geproduceerd tegen de ziekte van Pompe, een zeldzame aandoening van de spieren. De fabriek in Geel telt op dit ogenblik 550 medewerkers. In totaal heeft Sanofi in België ongeveer 850 werknemers. Het bedrijf heeft ook nog kantoren in Diegem en Brussel.

Stimulansen

Bij Genzyme, oorspronkelijk een Amerikaans biotech-bedrijf, worden af vijftien jaar middelen voor de behandeling van zeldzame ziektes geproduceerd. Het bedrijf werd vijf jaar geleden door Sanofi overgenomen. Sindsdien heeft de Franse groep naar eigen zeggen al 600 miljoen euro geïnvesteerd in de fabriek. Waarnemers wijzen erop dat de federale overheid heel wat inspanningen doet om belangrijke farmaceutische projecten aan te trekken. Onder meer worden belangrijke fiscale kortingen geboden op innoverende producten die op Belgische sites worden ontwikkeld. Ook het aantrekken van personeel voor wetenschappelijk onderzoek wordt gestimuleerd. De nieuwe investeringen omvatten onder meer de bouw van nieuwe laboratoria voor kwaliteitscontrole en productietechnologie. Volgens Gunter Pauwels, general manager van Genzyme, is de toewijzing van de investering een bewijs van het grote vertrouwen dat Sanofi in zijn Vlaamse dochterbedrijf heeft.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20