Key takeaways
- Sanofi zegt 1 miljard euro toe voor de bouw van een nieuwe insulinefabriek in Beijing.
- De faciliteit voorziet in de groeiende behoefte aan insuline in China, waar in 2021 al meer dan 140 miljoen volwassenen diabetes hadden.
- De investering van Sanofi maakt deel uit van de inspanningen om de lokale end-to-end insulineproductie uit te breiden en de normen voor duurzame milieubescherming te versterken.
Sanofi doet zijn grootste investering ooit in China en trekt ongeveer 1 miljard euro uit om een nieuwe productiefaciliteit voor insuline op te zetten in Beijing. Dit is de vierde productielocatie van het bedrijf in het land, naast bestaande faciliteiten in Shenzhen, Hangzhou en een andere locatie in Beijing.
De groeiende behoefte aan insulineproductie
De nieuwe faciliteit zal zich richten op het versterken van de lokale end-to-end productie van insuline, om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte in China, waar op het einde van 2021 al bij meer dan 140 miljoen volwassenen diabetes vastgesteld werd. Sanofi is al meer dan vier decennia actief in China en heeft in die periode zijn productieaanwezigheid geleidelijk uitgebreid.
Geavanceerde productie en duurzame praktijken
De nieuwe locatie wordt uitgerust met geautomatiseerde productieprocessen, digitaal geïntegreerde managementsystemen en duurzame milieunormen. Paul Hudson, CEO van Sanofi, benadrukte dat het bedrijf zich door deze investeringen inzet om Chinese patiënten diensten van hoge kwaliteit te bieden. Hij benadrukte de voortdurende verbetering van de productiemogelijkheden, de gezamenlijke inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, de snelle introductie van innovatieve geneesmiddelen en de iteratieve ontwikkeling van patiëntenoplossingen in China.
Uitdagingen voor andere farmaceutische bedrijven
Deze aanzienlijke investering vindt plaats ondanks de uitdagingen waarmee andere grote farmaceutische bedrijven die in China actief zijn, worden geconfronteerd. AstraZeneca worstelt met een lopend onderzoek naar een aantal van zijn leidinggevenden in het land, wat heeft geleid tot een daling van de aandelenkoers. CEO Pascal Soriot verzekerde beleggers echter onlangs dat de activiteiten van AstraZeneca in China een robuust nalevingsbeleid hanteren. Johnson & Johnson en Merck & Co. hebben naar verluidt banen geschrapt in China vanwege hun eigen operationele problemen.
Westerse farmaceutische bedrijven blijven uitbreiden
Ondanks deze uitdagingen blijven sommige westerse farmaceutische bedrijven hun aanwezigheid in China uitbreiden. Pfizer heeft een investeringsplan van 1 miljard dollar aangekondigd voor het land tussen 2025 en 2030, met als doel de introductie van nieuwe medicijnen te versnellen, diagnostiek te verbeteren en lokale biotechnologiebedrijven te ondersteunen door middel van samenwerkingsverbanden. Onlangs is Pfizer een partnerschap aangegaan met het in Shanghai gevestigde Zai Lab om het antibacteriële geneesmiddel Xacduro tot 2028 op het Chinese vasteland op de markt te brengen.
Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!