Samsung heeft grote plannen met Galaxy X: een plooibaar scherm

Na de iPhone X lijkt Apples concurrent Samsung met z’n eigen mysterieuze smartphone te gaan komen. De Galaxy X zou mogelijk het eerste toestel met een plooibaar scherm worden. Dat idee bestaat al langer, maar deze week maakte Samsung met berichten op z’n Zuid-Koreaanse site duidelijk dat de smartphones werkelijkheid zullen worden.

Een smartphone die je kan openvouwen tot de grootte van een tablet en dan weer kan opplooien zodat hij terug in je broekzak past: dat is het doel van de Samsung Galaxy X. Al sinds 2011 duiken er regelmatig verhalen op over een smartphone van Samsung met een scherm dat je kan plooien, maar nu lijkt het eindelijk zover.Deze week verscheen er op de Zuid-Koreaanse site van Samsung namelijk een supportpagina voor het onbekende toestel SM-G888N0. Dat nummer was de laatste jaren ook af en toe te zien als er licenties werden aangevraagd, maar kon tot nu toe aan geen enkel toestel gelinkt worden. Daarom gaan kenners ervan uit dat het gaat om de Samsung Galaxy X, hun eerste volledig plooibare smartphone.

Binnenkort verkrijgbaar

Die Galaxy X zou er snel kunnen aankomen. Volgens sommige geruchten stelt Samsung zijn nieuwste trots al voor in januari 2018 op de beurs CES in Las Vegas. Andere bronnen spreken van een maand later op het Mobile World Congress in Barcelona. Nu blijft de vraag natuurlijk wat we daar precies kunnen verwachten. De droom van Samsung is duidelijk een smartphone die je kan openvouwen tot een tablet, maar het valt te betwijfelen of de techniek al zover staat. De meest recent aangevraagde patenten van hen lijken eerder op de oude flip phones die we kennen, maar dan met een doorlopend scherm aan de binnenkant. Ook over de prijs en de beschikbaarheid blijft het speculeren. Volgens veel insiders zal het toestel maar in beperkte oplage gemaakt worden en enkel in Zuid-Korea verkocht worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20