Russische miljardair geeft een kijkje in zijn villa in Moskou

Mikhail Prokhorov, volgens de laatste berekeningen ’s werelds op vier na rijkste Rus en de nummer 38 in de Forbes Rich List met een geschat fortuin van 13,5 miljard dollar, heeft ter gelegenheid van een interview met het programma 60 Minutes van de Amerikaanse zender CBS de deuren van zijn villa in Moskou geopend voor televisiekijkend Amerika.

Prokhorov kwam eerder deze maand nog in het nieuws toen bekend raakte dat hij afziet van de aankoop van Villa La Leopolda. Die villa in Belle Epoque stijl staat in Monte Carlo en zou ’s werelds duurste huis zijn. Het huis werd in 1902 gebouwd voor de maîtresse van onze koning Leopold II, maar veranderde al een paar keer van eigenaar. De Russische oligarch krijgt een voorschot van 40 miljoen euro dat hij betaalde voor de aankoop van Villa La Leopolda in Monte Carlo niet terug. Dat heeft een Franse rechter bij de rechtbank in Nice beslist. Daarbovenop moet Prokhorov nog eens 1,5 miljoen extra ophoesten voor de kosten die de eigenares van de villa afgelopen jaar maakte.

Prokhorov is 44, maakte zijn cash in vastgoed, Russische goudmijnen uit de erfenis van Norilsk en een stel banken.

De Rus is een fanatiek sporter (kickboksen, basketbal en jetskiën) en investeert ook graag in sport. Zijn laatste wapenfeit: de aankoop van de New Jersey Nets, een basketbalteam uit de NBA. Eerder was Prokhorov eigenaar van het basketbalteam CSKA Moskou, dat hij naar de top van de Russische competitie bracht.

In het filmpje legt Prokhorov uit hoe hij zijn jacht van 61 meter enkel gebruikt als platform voor jetskiën omdat varen hem zeeziek maakt. Op de vraag waar het jacht zich bevindt, antwoordt de beminnelijke Rus. ‘Ik heb geen idee, ik heb mensen die de boot managen’.

Ook op de vraag hoeveel geld hij bezit, blijft hij het antwoord schuldig.

Meer