Het zware leven van de topvoetballer: Rooney vergokt op 2 uur wat een Brit op 20 jaar verdient

De Engelse topvoetballer Wayne Rooney vierde in maart de overwinning van zijn club Manchester United tegen FC Rostov – en de daaruit volgende plaatsing voor de volgende ronde van de Europa League – in het Manchester 235 casino in de gelijknamige stad. Op twee uur tijd verloor hij daarbij een half miljoen Britse pond (588.000 euro) aan de roulette- en de blackjacktafel. Dat schrijft de Sun on Sunday. Het bedrag stemt overeen met ongeveer 20 keer het gemiddelde jaarinkomen van zijn Britse leeftijdsgenoten.

Dat Rooney een gokprobleem heeft is al langer bekend. In zijn autobiografie schreef de ManU-spits dat hij bij het begin van zijn carrière op één jaar tijd 50.000 pond (58.000 euro) had vergokt, iets wat tot problemen in zijn huwelijk leidde. In 2007 breidde hij dat verlies uit met nog eens 700.000 pond (825.000 euro).

De 31-jarige Rooney is nog steeds de aanvoerder van het Engelse voetbalelftal, maar kwam door een reeks blessures dit seizoen amper aan spelen toe.  Ook de wedstrijd tegen Rostov volgde hij van in de tribune.

Toch zal ten huize Rooney geen boterham minder worden gegeten. De 588.000 euro die hij die avond kwijtspeelde stemmen ongeveer overeen met wat hij per wedstrijd verdient. Rooney heeft een jaarloon van 15,25 miljoen euro.