Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 04 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Rolex merk met de beste reputatie ter wereld

Logo Business AM

08/03/2017 | Marc Horckmans | 2 min leestijd

Het Zwitserse horlogemerk Rolex heeft in de ogen van de wereldwijde consument de beste bedrijfsreputatie. Dat blijkt uit een onderzoek van het Reputation Institute (RI), gebaseerd op meer dan 170.000 waarderingen in vijftien landen.

Rolex werd voor het tweede jaar op rij tot bedrijf met de beste reputatie verkozen. Bovendien werd opgemerkt dat de Zwitserse onderneming de eerste partij in de geschiedenis werd die een score van meer dan 80 procent kon behalen en zich dan ook als enige gewag mag maken van een excellente reputatie. Er kon volgens het Reputation Institute trouwens een opmerkelijke opgang van de historische luxemerken, zoals Rolex of Rolls-Royce, worden opgemerkt. Rolex wordt in de rangschikking gevolgd door de Deense speelgoedfabrikant Lego en het Amerikaanse entertainmentconcern Walt Disney. De rest van de top tien bestaat uit Canon, Google, Bosch, Sony, Intel, Rolls-Royce en Adidas. Screenshot 2017-03-08 10.08.17

Volkswagen

Opgemerkt wordt dat zeven merken binnen de top tien tot de sector van de consumptiegoederen behoren. Google en Intel zijn de enige twee technologiemerken. Microsoft is uit de top tien verdwenen en staat nu op een elfde plaats. Apple viel van een elfde naar een twintigste plaats. De grootste achteruitgang werd echter opgemerkt bij Samsung, dat naar een zeventigste plaats is teruggevallen. Ook andere grote bedrijven blijken op het gebied van reputatie nog een lange weg hebben af te leggen. Amazon staat op een achttiende plaats, gevolgd door International Business Machines (IBM). Nokia is pas op een 76ste plaats terug te vinden. De autosector moest toezien hoe BMW en Daimler, die op een respectieve twaalfde en zevenentwintigste plaats zijn terug te vinden, dit jaar eveneens uit de top tien verdwenen. Toyota, Honda, Ford en General Motors konden daarentegen een bescheiden winst melden. Opmerkelijk is ook de terugkeer van Volkswagen – hoewel het Duitse concern geplaagd wordt door een emissieschandaal – in de top honderd. (mah)


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO