Rode Duivel Axel Witsel laat luchtvaartdroom los

Profvoetballer Axel Witsel heeft zijn aandelen in het Antwerpse luchtvaartbedrijf LindSky Aviation verkocht. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Witsel investeerde eind 2014 750.000 euro in LindSky Aviation, dat vanop de luchthaven van Antwerpen onder meer pilotenopleidingen en het onderhoud en de stalling van vliegtuigen verzorgde. Daarvoor kreeg hij een derde van het bedrijf in handen.

Volgens ex-CEO Gamal Khaldi besloten de drie aandeelhouders, onder wie Witsel, LindSky Aviation eind 2018 te verkopen aan een Nederlands bedrijf. In een recente akte in het Belgisch Staatsblad is sprake van NextGen Aviation. Die Belgisch-Nederlandse firma biedt onderhoudsdiensten voor vliegtuigen aan op de luchthavens van Lelystad en Antwerpen.

“Voor een verdere uitbreiding hadden we meer kapitaal nodig”, aldus Khaldi aan De Tijd. “10 of 15 miljoen euro vind je niet zomaar. De luchtvaart is nogal risicovol. En gezien de coronacrisis was het wellicht verstandig om op tijd te verkopen.”

Witsel hoopt op een dag ook zelf een eigen vliegtuig te kunnen besturen. “Nu heb ik er geen tijd voor, maar als ik stop met voetballen, wil ik dat pilotenbrevet behalen”, zei hij daarover.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20