Richard Gere wil 65 miljoen dollar voor dit huis

De Amerikaanse acteur Richard Gere doet zijn villa in North Haven in de Hamptons (New York) in de aanbieding voor de bagatel van 65 miljoen dollar. De acteur kocht de woning in 2005 voor iets meer dan 7 miljoen dollar.

Het landgoed Strongheart Manor beschikt over twaalf badkamers en slaapkamers en een aanlegplaats bij het water. Verder zijn er op het domein nog eens twee aparte gastverblijven.

Oorspronkelijk waren The Hamptons een van de summer colonies van de VS, waar welgestelde Amerikanen hun vakanties doorbrachten. Hoewel die kolonies traditioneel bastions waren van “oud geld”, staan The Hamptons nu ook bekend om de vele beroemdheden, zoals zangers en acteurs, die er verblijven.

In 2009 verkochten Gere en zijn echtgenote, de actrice en model Carey Lowell, een ander huis in The Hamptons voor 5,9 miljoen dollar, een derde minder dan de vraagprijs van 8,8 miljoen.

De vraagprijs voor deze villa lijkt buiten alle proportie en overschrijdt de 50 miljoen dollar die Gere zou bezitten. Nochtans is de ‘People Magazine’s Sexiest Man Alive’ (1999) niet opgenomen in de Forbes Top 100 lijst van best betaalde celebrities.

Strongheart Manor wordt te koop aangeboden door Sotheby’s Realty.

Meer