Nik Storonsky verkoopt belang van 200-300 miljoen dollar in Revolut na banklicentie-mijlpaal


Key takeaways

  • Nik Storonsky heeft een belang van dollar-300 miljoen dollar in Revolut verkocht aan werknemers.
  • De verkoop vertegenwoordigde 40-60 procent van de aandelen tegen een waardering van 45 miljard dollar.
  • Revolut kreeg een banklicentie, wat liquiditeit verschafte aan de werknemers.

Nik Storonsky, de miljardair die Revolut heeft opgericht, heeft onlangs een aanzienlijk belang in de fintech-gigant verkocht. De transactie bestond uit het verkopen van aandelen met een geschatte waarde van 200-300 miljoen dollar door werknemers in een secundaire aandelenverkoop.

De verkoop vertegenwoordigde tussen 40 procent en 60 procent van de verkochte aandelen tegen een waardering van 45 miljard dollar. Deze actie verstevigde Storonsky’s positie als een van de rijkste leiders van technologiebedrijven ter wereld.

Revolut krijgt banklicentie

De woordvoerder van Revolut weigerde commentaar te geven op Storonsky’s directe betrokkenheid bij de secundaire aandelenverkoop. De transactie viel samen met de langverwachte banklicentie die het bedrijf kreeg van de Britse toezichthouders en markeert een cruciaal moment in het groeitraject van het bedrijf.

Het bedrijf schreef de stap toe aan het verschaffen van liquiditeit voor zijn werknemers, hoewel de precieze details van Storonsky’s persoonlijke belang niet bekend zijn gemaakt.

Revoluts financiële groei

Ondanks het feit dat er geen nieuw kapitaal werd opgehaald, trok de aandelenverkoop de aandacht van prominente investeerders zoals Coatue en D1 Capital Partners. Het opmerkelijke groeitraject van Revolut kenmerkte zich door een recordwinst van 438 miljoen pond in het voorgaande jaar en een omzet die bijna verdubbelde tot 1,8 miljard pond.

Het bedrijf heeft echter veel hordes genomen op het gebied van regelgeving en compliance, waaronder het vrijgeven van fondsen van rekeningen die waren gesignaleerd door de National Crime Agency.

Toekomstige noteringsplannen

De toekomstige beursplannen van Revolut worden kritisch bekeken. Hoewel het bedrijf waarschijnlijk New York zal kiezen als primaire noteringsbestemming, zijn er ook gesprekken gaande over mogelijke noteringen in het Verenigd Koninkrijk. Soortgelijke discussies zullen waarschijnlijk ontstaan bij andere prominente Britse technologiebedrijven zoals Monzo.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.