Dan toch renovatiedrang bij de Belgen? Consumentenkredieten tonen forse toename van aantal groene leningen

Uit cijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) blijkt dat de Belgen massaal hun woningen renoveren. Er zijn fors meer renovatie- en energieleningen afgesloten vorig jaar in vergelijking met 2021. Die gegevens schetsen dus een ander beeld dan die van het statistiekbureau Statbel over de toegekende renovatievergunningen.

Waarom is dit belangrijk?

Vlaanderen zet volop in op een groene vastgoedmarkt. Zo moeten nieuwe eigenaars van energieverslindende woningen bijvoorbeeld de energiescore van hun woonst binnen de vijf jaar verbeteren. Ook de torenhoge energieprijzen zetten mensen aan om hun huis of appartement duurzamer te maken.

In het nieuws: Door de energiecrisis zijn we ons meer bewust van ons energieverbruik. Daardoor hebben we almaar meer aandacht voor de energiescore van ons huis of appartement. Die geeft aan hoe groen een woning is. Je kan die score verbeteren door energiezuinige renovaties uit te voeren en dat lijken de Belgen ook massaal te doen.

  • De banken, die lid zijn van de BVK, hebben vorig jaar 61.000 groene leningen verstrekt. Dat is een toename met maar liefst 110 procent in vergelijking met 2021
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer