Rattenvergif is verboden: knaagdieren veroveren Parijs

Parijs zet een grote campagne op om het rattenprobleem in de stad aan te pakken. Dat heeft het stadsbestuur van de Franse metropool bekend gemaakt.

Er is een actie opgestart om de ratten te verdelgen. Daarbij zullen onder meer een aantal openbare parken worden afgesloten om de rattenvangers toe te laten hun werk uit te voeren. Ook wordt op een aantal strategische locaties rattengif verspreid, terwijl de tunnels van de dieren zullen worden geblokkeerd. Parijs is echter niet de enige metropool die de overlast van ratten willen aanpakken. Ook in Marseille werden maatregelen genomen om het probleem aan te pakken, nadat een groep ratten in november een school had ingepalmd. Geraamd wordt dat in Parijs ongeveer zes miljoen ratten leven. Die populatie is tweeënhalve keer groter dan de menselijke bevolking van de stad. Vooral de openbare parken oefenen een grote aantrekkingskracht uit op de ratten. De dieren vinden er immers gemakkelijk etensresten die door de bezoekers werden weggegooid.

Imago

Daarnaast wordt een voorlichtingscampagne opgezet om de bevolking aan te sporen voedseloverschotten niet te laten rondslingeren en ook te stoppen met het voederen van vogels. Het stadsbestuur heeft ook beslist nieuwe vuilnisbakken, die volledig zijn afgesloten, te installeren. De ratten gedragen zich weliswaar niet agressief, maar vormen wel een groot probleem voor de volksgezondheid en het imago van de Franse hoofdstad. “Er is geen gevaar voor de uitbraak van een epidemie, maar er is een duidelijk probleem op het gebied van hygiëne en een visueel en psychologisch ongemak,” benadrukt Georges Salines, hoofd van de dienst milieugezondheid van Parijs. Het rattenprobleem van de Franse metropool werd twee jaar geleden nog benadrukt door een videoreportage, waaruit duidelijk bleek dat een populaire picnic-locatie bij het Louvre ook op ratten een grote aantrekkingskracht uitoefende. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20