Positieve cijfers arbeidsmarkt geven Wall Street een zetje

Wall Street gaat met een positief gevoel de nacht in. Er was dan ook veel goed nieuws te rapen in de Verenigde Staten (VS).

Uit de cijfers over het aantal werkloosheidsuitkeringen bleek dat er vorige week 684.000 Amerikanen een nieuwe aanvraag voor een werkloosheidsuitkering hebben ingediend. Dat zijn er 97.000 minder dan de week voordien.

Nasdaq duikt derde dag op rij in het rood

Ook kwam het Amerikaanse ministerie van Handel naar buiten met positief nieuws. Uit de jongste update bleek dat de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal van vorig jaar met 4,3 procent is gestegen. Dat is meer dan de verwachte 4,1 procent.

De positieve cijfers hebben Wall Street hoe dan ook een zetje geven. De Dow Jones deed er 0,6 procent bij en de S&P500 ging er 0,7 procent op vooruit. Ook de Nasdaq heeft een bescheiden boost gekregen. De techindex deed er 0,1 procent.

Olieprijs neemt opnieuw een duik

De olieprijs ging donderdag onderuit. De prijs van een vat WTI-olie is gedaald met 4,55 procent tot 58,4 dollar. Die van een vat Brent-olie is gedaald met 4,15 procent tot 61,7 dollar. De olieprijzen hebben er al een volatiele week opzitten. Dinsdag daalde de prijzen door onder meer de coronazorgen om vervolgens woensdag weer te stijgen. Die stijging was het gevolg van een vastgelopen containerschip in het Suezkanaal. Sommige experts verwachten dat het schip nog enkele weken de doorgang zal blokkeren.

Dat herstel is intussen tot een einde gekomen, mede door de bezorgdheden over de toenemende Amerikaanse olievoorraden. Een hoger aanbod drukt immers de prijs. Voorts zal het effect van de vastgelopen containerschip beperkt in tijd zijn. Ook de nieuwe lockdowns in de Europese Unie hebben een impact op de olieprijs. Die zorgen namelijk voor een verstoring aan de vraagzijde.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20