Politiek en drank: de minister die de aartsbisschop ten dans vroeg

Een Chinese topambtenaar maakte het vorige week bont toen hij in duidelijk dronken toestand VN-secretaris-generaal Ban-Ki-Moon de mantel uitveegde. ‘Ik weet dat u me nooit hebt gemogen, wel ik mag u ook niet, aldus Sha Zukang’, die na een tijdje van doelwit veranderde. Zo begon hij over zijn Amerikaanse collega Bob Orr te praten. ‘Hem moet ik helemaal niet hebben: hij is een Amerikaan en ik heb het echt niet voor Amerikanen.”

Klein bier, vergeleken met wat onze minister van Buitenlandse Zaken, George Brown, presteerde ten tijde van de regering van premier Harold Wilson, schrijft The Daily Telegraph.

Die liep tijdens een receptie voor een Zuid-Amerikaans publiek op een persoon in een rood zijden kleed af en vroeg deze ten dans.

‘Om drie redenen moet ik deze dans weigeren,’ zei die persoon.’Ten eerste is dit geen lied maar ons volkslied; ten tweede bent u dronken en ten derde ben ik de aartsbisschop van Lima.’