Pfizer en BioNTech lichtpuntjes op rode Amerikaanse beurzen

De Dow Jones verliest vrijdag 0,32 procent, de brede S&P500 gaat 0,20 procent lager en technologiebeurs Nasdaq noteert vlak. Het lichtpuntje is bij coronavaccinproducenten Pfizer en BioNTech te vinden.

Omstreeks 16.00 uur Belgische tijd koerst Pfizer 1,42 procent hoger, terwijl BioNTech er 4,85 procent bij doet. De farmabedrijven vragen vrijdag goedkeuring van de Amerikaanse farmawaakhond FDA om hun gezamenlijk coronavaccin deels op de markt te brengen. Dat zeggen de twee in een mededeling. Ook die andere producent van een coronavaccin, Moderna, koerst 3,79 procent hoger.

Gilead Sciences geeft 1,29 procent prijs, na een advies van de Wereldgezondheidsorganisatie. De WHO raadt aan om het medicijn remdesivir niet meer te gebruiken bij de behandeling van coronapatiënten. ‘Er is momenteel geen bewijs dat dit middel de overlevingskansen verhoogt van de patiënten of andere positieve gevolgen heeft’, klinkt het.

Tot slot verliest Foot Locker 1,21 procent. De sportwinkel zag de omzet op jaarbasis met 9 procent stijgen naar 2,1 miljard dollar. ‘Hoewel het back-to-school-seizoen later startte dan normaal door Covid-19, is het momentum toch verder gestegen tijdens het derde kwartaal’, klinkt het. Ook de winst komt hoger uit dan verwacht door analisten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20