Het wereldrecord Pac-Man stond op 266.330 punten. A.I. heeft dat nu vermorzeld

Een artificiële intelligentie (A.I.) die werd ontwikkeld door Maluuba, een bedrijf dat eigendom is van Microsoft, is er voor het eerst in de geschiedenis in geslaagd de perfecte score van 999.900 punten te behalen op de Atari 2600-versie van het digitale spel Pac-Man. Dat meldt Microsoft in een persbericht. De beste score in de voorbije 35 jaar ooit door de mens neergezet is 266.330.

Pac Man is een klassiek computerspel, waarbij de speler met een geel figuurtje, genaamd Pac-Man, zich een weg moet banen door een speelveld gevuld met bolletjes en andere voorwerpen zoals vruchtjes. Het doel is om alle bolletjes in het speelveld op te eten. De vruchtjes leveren extra punten op. De artificiële intelligentie gaat als volgt tewerk: elke partij Pac-Man wordt opgesplitst in 163 kleinere onderdelen, zoals het verzamelen van figuurtjes die recht geven op bijkomende punten of het vermijden van geesten.  Elk van die onderdelen wordt dan toevertrouwd aan een specifieke “agent”. Elk van die agenten geeft zijn aanbevelingen dan door aan een “senior manager,” die uiteindelijk beslist wat de volgende zet zal zijn. Zo’n “senior manager” zal altijd voorrang geven aan het vermijden van geesten, boven het verzamelen van extra punten.

Nog volgens Microsoft kan deze strategie – waarbij verschillende kleinere stappen uiteindelijk leiden tot het bereiken van een specifiek groter doel – ook worden toegepast op spraaktechnologie of in het evalueren van sales leads.

Pac-Man werd gebruikt omdat de tegenstanders in het spel erg onvoorspelbaar zijn. Daardoor is het moeilijk om hoge scores te behalen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20