Reykjavik
Shutterstock

Op citytrip naar Reykjavik? 5 must-sees

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Reykjavik is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must sees in de stad!

101 Hotel

Reykjavik - 101 Hotel

Het 101 Hotel heeft een zeer zichtbare Nordic cool over zich. Het interieur is strak en modern en het kleurenpalet bestaat voornamelijk uit wit en zwart. Door het gebruik van hout straalt het gebouw echter ook veel warmte uit. In de gezellige lobby mag je dat trouwens heel letterlijk nemen: een grote open haard zorgt hier voor extra gezelligheid. Het hotel bevindt zich vlak bij de haven en sommige kamers bieden een mooi uitzicht op het water.

Vanaf 339 euro per nacht, op www.101hotel.is

Baejarins Beztu Pylsur

Reykjavik - Baejarins Beztu Pylsur

Vergeet Nordic Food en verse vis, wie in Reykjavik een typisch lokale snack wilt eten, gaat langs bij hotdogkraam Baejarins Beztu Pylsur. Het kraampje bestaat al sinds 1937 (!) en is een waar begrip in Reykjavik. De naam Baejarins Beztu Pylsur betekent letterlijk ‘de beste hotdogs in de stad’. En als je de lange wachtrijen ziet, lijkt het die titel niet gestolen te hebben.

Meer info op www.bbp.is

Laugavegur

Reykjavik - Laugavegur

Laugavegur is een van de oudste winkelstraten van Reykjavik en vertaalt zich letterlijk naar ‘wasstraat’. Vroeger was het immers de weg naar de oude warmwaterbronnen en zowat heel de stad gebruikte die om de was te doen. Vandaag is de straat een gezellige verzameling van kleurrijke winkeltjes, galerijen en cafés. Vooral leuke hebbedingen en IJslands design staan hier centraal en dankzij de koffiehuizen en restaurants proef je meteen ook het beste uit de Nordic keuken.

Meer info op www.visitreykjavik.is

Fallusmuseum

Reykjavik - Fallusmuseum

In het lijstje ‘meest unieke musea ter wereld’ scoort het IJslands Fallusmuseum zonder twijfel heel goed. Hier staat immers ’s werelds grootste verzameling penissen tentoon. De collectie bestaat uit 280 specimens van 93 zoogdiersoorten, onder meer van 55 walvissen. Sinds 2011 heeft het museum ook een menselijk exemplaar in huis. Wat ooit begon als een vreemde verzameling, is nu een toeristische trekpleister die jaarlijks duizenden, vooral vrouwelijke, bezoekers aantrekt.

Meer info op www.phallus.is

Nauthólsvik

Reykjavik - Nauthólsvik

Dat IJsland heel wat warmwaterbronnen telt, is geen geheim. Maar wist je dat je in Reykjavik ook een klein stukje paradijselijk strand vindt? Nauthólsvik is een kunstmatige lagune, waar het koude zeewater opgewarmd wordt met warm geothermisch water. Het water in de Nauthólsvik is daardoor in de zomer een vijftal graden warmer dan het zeewater en ook in de winter wordt water uit de nabijgelegen warmwaterbaden gebruikt om het water in de lagune op te warmen. Jaarlijks komen hier zo’n 530.000 mensen zonnebaden, zeilen en zwemmen.

Meer info op www.nautholsvik.is