Op citytrip naar Québec? Deze 5 adresjes mag je niet missen

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Québec is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must-sees in de stad!

Le Monastère des Augustines

Québec - Le Monastère des Augustines

De naam verraadt het al: in Le Monastère des Augustines slaap je achter de muren van een voormalig klooster, de plek waar een van de eerste ziekenhuizen van Amerika was gevestigd. Door de gangen lopen is al een avontuur op zich en de nacht breng je door in twee verschillende stijlen van kamers: authentiek of modern.

In het aansluitende museum ontdek je meer over de voormalige bewoners van het Augustijnenklooster en dineren kan je in het gelijknamige restaurant op de site.

Vanaf 132 euro per overnachting, op www.monastere.ca

Citadelle de Québec

Québec - Citadelle de Québec

Niet alleen China heeft een grote muur. Québec is een van de enige nog ommuurde steden in Noord-Amerika. De omwalling van 4,6 kilometer lang werd gebouwd door de Fransen en de Britten en is de moeite om van dichterbij te bekijken met zijn kanonnen, schietgaten en historische toegangspoorten.

De bijhorende stervormige Citadelle ligt in het historisch district van Oud Quebec, bovenop Cap Diamant die negentig meter boven de St. Lawrence rivier uitsteekt. Volg de buitenste muren van het fort voor een spectaculaire wandeling over de kliffen.

Meer info op www.lacitadelle.qc.ca

Trompe-l’oeils

Québec - Trompe-l'oeils

In het oude centrum van Québec leuken gedetailleerde trompe-l’oeil muurschilderingen de gevels op. De fresco’s zijn er gekomen om het vierhonderdjarig bestaan van Québec te vieren en sindsdien zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

De gigantische muurschildering ‘Fresque des Québécois’ van 420 m² in de Rue Notre-Dame is een van de eerste en bekendste, waarop enkele spilfiguren uit de geschiedenis van Québéc staan afgebeeld. ‘La Fresque du Petit-Champlain’ in Petit-Champlain is één van de mooiste, met hyperrealistische taferelen uit de tijd van toen aan de haven van Québec.

Meer info op www.quebecregion.com

Poutine

Québec - Poutine

Je hebt Québec niet helemaal ontdekt als je niet van de lokale specialiteit geproefd te hebben. Poutine is een gerecht bestaande uit frietjes met kaas, overgoten met een hete jus. Vaak worden er nog allerlei extra ingrediënten aan toegevoegd, zoals spek of worst. Poutine betekent ‘een puinhoop’ in het Frans en zo ziet het gerecht er precies uit maar het smaakt heerlijk, zeker op een koude herfstdag.

Tal van restaurants en cafés in het centrum serveren poutine, van de authentieke versie in typische fastfoodstijl (denk aan Chic Shack of La Fabrique Montcalm) tot geraffineerdere ‘poutine deluxe’ in charmante bistro’s, zoals Le Cochon Dingue.

Montmorency Falls 

Québec - Montmorency Falls

Tien kilometer buiten het centrum van Québec word je getrakteerd op een natuurlijk spektakel: de Montmorency Falls, een populaire uitstap met de fiets. De watervallen zijn 83 meter hoog, 30 meter hoger dan de beroemde Niagara Falls. Hier staat ook Montmorency Manor, een landhuis waar een informatiecentrum, restaurant en café in huist.

Het mooiste zicht op de Falls heb je vanop de hangbrug die direct boven de afgrond is gebouwd. Je kan ook de kabelbaan nemen die van aan de voet van de watervallen omhoog klimt. ’s Winters is het water volledig bevroren, goed voor een uitdagend partijtje ijsklimmen.

Meer info op www.sepaq.com

Meer
Laatste update:
Laatste update:
Lees meer...
Markten
BEL20