Onverwachtse groei neemt angst voor een recessie in de eurozone weg

De economie in de eurozone is onverwachts gegroeid. Economen hadden een economische krimp voorspeld. Daarmee is het gevaar op een recessie in de eurozone momenteel geweken.

Waarom is dit belangrijk?

In het najaar van 2022 zat de angst voor een Europese recessie er goed in. Renteverhogingen, een energie- en koopkrachtcrisis zette zowel de gezinnen als bedrijven onder druk.

In het nieuws: De economie van de eurozone is in het vierde kwartaal met 0,1 procent gegroeid tegenover het voorgaande kwartaal. Economen hadden gerekend op een krimp met 0,1 procent.

  • De groei is wel afgezwakt. Zo is het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone in het derde kwartaal met 0,3 procent toegenomen.
  • Op jaarbasis is de economie gegroeid met 1,9 procent. Ook dat cijfer ligt hoger dan verwacht. Economen hadden een groei met 1,7 procent voorspeld.
  • Als we naar de Eur
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer