Ontdek het voordeel van zakelijk rijden met een tankkaart

Of het nu om een auto of een heel wagenpark gaat, het tanken van brandstof of het laden aan een laadpaal betaal je heel makkelijk, snel en vooral ook veilig met een tankkaart of laadpas. Daarmee is gelijk duidelijk dat zowel fossiel, hybride en elektrisch rijden door deze kaarten gefaciliteerd wordt, nationaal en internationaal, want door heel Europa worden de tankkaart en de laadpas geaccepteerd en dat aantal acceptatiepunten groeit continue. 

Makkelijk en overzichtelijk

Je gebruikt de tankkaart en laadpas als een creditcard en kunt daardoor voordelen aanvinken zoals veiligheid en controle. De kaarten zijn beveiligd met een pincode. Mocht je de kaart per ongeluk verliezen of wordt er ingebroken in de auto, dan hoef je niet bang te zijn voor misbruik, mits je de tankkaart of laadpas niet samen met de pincode bewaard natuurlijk. 

Het is mogelijk een bestedingslimiet aan de kaart te koppelen om te voorkomen dat je aan het eind van betaalperiode onaangenaam verrast wordt. Een betaalperiode die je zelf kunt bepalen trouwens, hoewel maandelijks wel het meest gangbaar is. Aan het eind van die periode ontvang je een overzichtelijke factuur met alle informatie die van belang is voor een goede administratie. Daarmee is direct een tijdrovende klus omzeild en weet je ook zeker nooit voorgeschoten B.T.W. mis te lopen. Bij het onderhouden van een wagenpark is het een praktische manier om overzicht te houden over de kosten per auto. Het geeft veel inzicht in het kostenplaatje. Wanneer je elektrisch rijdt heeft de laadpas, de tankkaart voor elektrisch rijden, meer voordelen dan alleen betaalgemak onderweg. Je kunt de laadpaal bij kantoor of voor je huis koppelen aan deze laadpas. 

Flexibiliteit

Een ander groot pluspunt is dat de tankkaart al voor een klein bedrag per maand beschikbaar is zonder dat er per transactie extra kosten betaald moeten worden. Je betaalt gewoon de pompprijs en de tankkaart kent nog meer extra’s. Het wassen van de auto kan er onder andere mee afgerekend worden. Bij het onderhoud van een auto hoort een regelmatige wasbeurt en dat zorgt tegelijkertijd voor een goede presentatie, maar verminderd het ook het brandstofverbruik en door het betalen met de tankkaart kan de B.T.W. teruggevraagd worden. Heb je meerdere auto’s in omloop kun je via de app of middels inloggen op de site bepalen welke passen de optie autowassen toegevoegd krijgen. Zo hou je optimaal de controle over uitgaven. Je hebt in de app zelfs een real-time overzicht in de kosten.

Er zijn nog meer opties, bijvoorbeeld het betalen van vignetten of tolwegen, die toegevoegd kunnen worden aan het gebruik van de tankkaart of laadpas. Opties die je aan en weer uit kunt zetten met de app, zonder dat de kaart tussentijds vervangen hoeft te worden. Diezelfde app gebruik je ook om benzinestations in de buurt te vinden, waarmee zoektochten tot het verleden behoren en je niet langer gebonden bent aan snelwegen om dure brandstof te tanken. Je ziet in een oogopslag waar de prijzen het laagst zijn om te kunnen profiteren van de beste aanbiedingen, net zoals de app aangeeft waar beschikbare laadstations te vinden zijn. Besparing is het sleutelwoord wanneer je de tankkaart gebruikt.

Geschreven met branded content van Travelcard.

Meer