Onderzoek naar Tesla wegens versnellen zonder aanleiding

Automerk Tesla wordt onderzocht in de Verenigde Staten omdat de auto in autonome modus zou versnellen zonder dat de chauffeur dat vraagt.

De Amerikaanse dienst voor wegen en verkeer in de Verenigde Staten heeft een klacht ontvangen over Tesla. Die zou, volgens de aanklager, versneld hebben zonder dat de chauffeur dat wilde.

500.000 Tesla’s

In totaal gaat het onderzoek over 500.000 Tesla’s. Het Model, dat tussen 2012 en 2019 gemaakt is, het Model X, dat tussen 2016 en 2019 van de band rolde, en het recente Model 3. In het onderzoek komen de 127 eerder klachten tegen Tesla’s ook aan bod. Daar zijn 110 crashes bij, waarbij 52 gewonden vielen.

Het agentschap moet nu kijken of de klacht enige waarheid bevat. Iedereen kan namelijk een klacht indienen bij de dienst. In november 2018 bereikte Tesla een minnelijke schikking na een groepsrechtzaak. Toen beweerden klanten ook al dat hun Model S versnelde zonder aanleiding.

Crash

Tesla ligt al even onder vuur wegens zorgen over de veiligheid van de wagens, zeker als ze in automatische piloot staan. Het agentschap kondigde dan ook aan dat het een hoorzitting zal houden naar aanleiding van een fatale crash in februari 2017. Toen crashte er een Tesla in Californië.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20