Officieel: BNP Paribas Fortis geen sponsor meer van Anderlecht

Wat al enige tijd in de lucht hing, is nu officieel: de bank BNP Paribas Fortis en voetbalclub RSC Anderlecht hebben in onderling overleg besloten het bestaande sponsorcontract te beëindigen. Daarmee ligt de weg vrij voor een andere bank, Belfius, als nieuwe sponsor.

BNP Paribas Fortis en zijn voorlopers Fortis en Generale Bank waren 39 jaar lang hoofd- en shirtsponsor van het Brusselse voetbalinstituut. Het leek een logisch partnership: de grootste bank van het land met de grootste club, al wordt die status door de belabberde recente resultaten steeds meer in twijfel getrokken.

Op vraag van BNP Paribas Fortis wordt de samenwerking nu vervroegd beëindigd. Een echte reden geeft de bank niet. ‘Een sponsorrelatie is nooit eeuwigdurend’, zegt Michael Anseeuw, directeur retailbankieren. Vanaf komend seizoen zal er dus een nieuwe sponsor op de paars-witte shirts van de recordkampioen staan.

Belfius

De kans is groot dat die shirtsponsor uit het ecosysteem van Belfius, een concurrent van BNP Paribas Fortis, komt. Dat kan bijvoorbeeld gaan om het verzekeringsmerk DVV, de bevriende vermogensbeheerder Candriam of met merk Belfius zelf.

Belfius werd een jaar geleden al de sponsor van de jeugdacademie, samen met Candriam. Zowel Belfius als Candriam heeft zijn roots bij de gekapseisde financiële groep Dexia. Dat Belfius via de jeugdwerking zo letterlijk op het terrein van BNP Paribas Fortis kwam, leidde toen al tot verbaasde reacties. Belfius, de voormalige sponsor van Club Brugge, was eerder kandidaat om de banksponsor te worden van de Rode Duivels, maar de Belgische Voetbalbond opteerde ervoor om het contract met ING te verlengen.

Volgens Karel Van Eetvelt, de CEO van Anderlecht, zitten de gesprekken met ‘de nieuwe partners in een afrondende fase’, zonder dat hij hun namen noemde.

Lees ook: Anderlecht: ‘Verdeel inkomsten Europees voetbal over alle eersteklassers’


Meer