Dit is het meest innoverende bedrijf ter wereld en u hebt er nog nooit van gehoord

De Amerikaanse chipfabrikant Nvidia is dit jaar de meest innoverende onderneming van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van het magazine MIT Technology Review.

Het bedrijf, ontstaan als fabrikant van chips voor videogames, lijkt op het eerste zicht weinig spectaculaire concepten op de markt te brengen. Toch laat het in de rangschikking bekendere namen zoals het ruimtevaartbedrijf Spacex en online retailer Amazon achter zich. Er wordt immers benadrukt dat de sensoren van Nvidia in tal van opmerkelijke innovaties kunnen worden teruggevonden. Daarbij wordt onder meer gewag gemaakt van de zelfrijdende auto. Nvidia levert echter ook sensoren die baanbrekend medisch onderzoek mogelijk maken. De waarde van het bedrijf wordt inmiddels geraamd op 91 miljard dollar. “Nvidia haalt nog steeds het grootste deel van zijn inkomsten uit de verkoop van grafische chips voor videogames,” aldus de MIT Technology Review. “Videogames vormden ook de basis voor het ontstaan van het bedrijf.” “Inmiddels heeft de onderneming, gevestigd in Santa Clara in de Amerikaanse staat Californië, zich echter ontwikkeld tot de leidende leverancier van processoren voor artificiële intelligentie. Het bedrijf merkt op dat alle grote internet-bedrijven en cloud-serviceproviders van zijn chips gebruik maken om hun processen te versnellen.” Nvidia wordt geleid door chief executive Jen-Hsun Huang, een Amerikaan van Taiwanese origine.

Amerikaans

Op de tweede plaats staat het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Spacex, één van de innoverende industriële projecten van Elon Musk. De top drie wordt vervolledigd door de online retailgroep Amazon van Jeff Bezos, de rijkste man van de wereld. Met het biomedische bedrijf 23andMe en de technologiegroep Alphabet, beiden uit Mountain View, is de top vijf volledig Amerikaans gekleurd. Op de zesde plaats volgt met het Chinese bedrijf iFlytek, gespecialiseerd in stemherkenning, pas de eerste vertegenwoordiger van de rest van de wereld. China is trouwens het enige land dat naast de Verenigde Staten in de top tien is terug te vinden. De Chinese online groep Tencent staat immers op de achtste plaats. De andere bedrijven in de top tien zijn Kite Pharma uit Santa Monica in Californië, Regeneron uit Tarrytown in New York en Spark Therapeutics uit Philadelphia in Pennsylvania. Deze drie ondernemingen zijn allemaal actief in de biofarmaceutische sector. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20